Реклама / Ads
57| 5946 |29.01.2012 НОВИНИ

Арестували Кленовски по правилата

.
За съжаление, оказа се, че преди ни бяха болни престъпниците, а сега са нежни души. Това заяви старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР пред журналисти по повод на задържането преди два дни на Стефан Кленовски.
 

 

Кленовски, за когото има издадена европейска заповед за арест, бе задържан при акция на спецполицаи. След това в медиите излезе информация, в която съпругата му се оплакала, че при задържането той е бил малтретиран, а тя и дъщеря й – грубо обиждани от силите на реда.  

Комисарят показа видеозапис от охранителните камери в Мола на бул. "Цариградско шосе" в столицата, където е бил извършен арестът. От записа се вижда, че няма суматоха в мола, както твърди съпругата му. Арестът не е станал пред деца в детския кът, а на 10-15 метра от него, твърди комисар Йорданов.

Съпругата на Кленовски Илияна е била уведомена, че съпругът й е задържан. Липсва запис за точния момент, в който полицаите слагат белезници, но ясно се вижда, че Кленовски не е на земята, както тя твърди, а е изправен.

Според Валери Йорданов наблизо е имало хора, които дори не са разбрали какво се е случило. Той отрече да има полицай с името, което Илияна го представя, който картинно й заявил: "Сега друг ще те …, защото този отива в затвора".

Комисар Йорданов посочи обаче, че самият факт, че тя цитирала име, макар и грешно, означава, че полицаите са се легитимирали пред нея.

Кленовски не бил арестуван на входа, тъй като молът бил голям и полицаите не били сигурно откъде ще влезе. Старши комисар Йорданов отново посочи, че от данните, събрани до момента, ставало ясно, че не е използвано насилие от страна на полицаите, а напротив – жената на задържания заплашвала. По време на ареста задържаният дори казал на полицаите, че ще ги намери един по един.

Валери Йорданов не пожела да каже какво пише в жалбата, подадена от съпругата на Кленовски.

 

Не ми е удобно да цитирам думите й, с които тя твърди, че е обиждана тя и дъщеря й. Не бих казал, че тези думи са й чужди, доста свободно боравеше с този речник, каза той.

По жалбата на съпругата и обясненията на полицаите е образувана проверка. Тя трябва по закон да приключи до 30 дни, но Валери Йорданов предполага, че ще е готова до две седмици.

След това материалите от нея ще бъдат предадени на прокуратурата и от там ще преценят какви обвинения да повдигнат и на кого. И дали за нарушения от страна на полицаите, или за заплахите към тях.

Заповедта за арест на Стефан Кленовски е издадена от италиански съд и предстои той да бъде екстрадиран в Италия. Преди това по неговия случай трябва да се произнесе български съд.

Стефан Кленовски е един от издирваните в рамките на полицейската операция под кодовото име "Шок" от лятото на миналата година за източване на банкови сметки. Операцията се проведе в България и други държави от ЕС и в САЩ. Тогава бяха задържани над 60 души, 47 от които в България. Престъпниците източвали сметките на десетки хора през банкомати, действали са на три континента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6223 |30.08.2011 Преструктурират ЕРП-тата по правилата на ЕК . 8| 5165 |16.06.2011 Изборът на съдия Янева е по правилата . 5| 5913 |12.01.2011 БНТ "спретна" правилата за "Евровизия 2011" . 9| 4958 |03.02.2010 Сидеров: Не са ме арестували, някой прави сензации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads