Реклама / Ads
4| 6568 |26.06.2010 НОВИНИ

„Ариел” менте и отровен шампоан на пазара

.
пачки направили мошениците
Неизвестно количество фалшив прах за пране от марките "Ариел", "Савекс" и "Бонукс", от добавката "Калгон" и от шампоана против пърхот "Хед енд шолдърс" са стигнали до рафтовете на магазините.
 
За това предупредиха вчера от МВР, след като в Хасково бе разбита банда производители на ментета, съобщава в днешния си брой вестник Труд. Арестувани са петима мъже, пълнили кутии и шишета с готварска сол и карбонат, от които дрехите побеляват, а косата пада.

Хасковските полицаи задържаха петима мъже на възраст между 27 и 69 г., произвеждали и разпространявали ментета на популярни марки шампоан и прах за пране. Фалшификатите, както и опаковките за тях, били засечени първо в София от агенти на ГДБОП. По техен сигнал започнало следене на бандата. Установило се, че в Хасково и в Димитровград се осъществява пълният цикъл на производство, складиране и разпространение по магазини и пазари.

Подправеният прах за пране бил от популярните и търсени марки "Ариел", "Савекс", "Бонукс", както и на добавката за перални машини "Калгон". Ментетата на шампоан за коса били на "Хед енд шолдърс", който предпазва от пърхот. В шарените кутии и тубички бандитите сипвали 70% обикновена готварска сол и 30% карбонат - вещества, които струват стотинки за килограм.

"Ощетявали са както производителите на реномираните марки, така и потребителите. От една страна, купувачите са спирали да купуват тези продукти, защото се съмнавят в качеството им. От друга - дрехите избелявали при прането със сол, а косата се изтощавала и започвала да пада", обясниха вчера от полицията. Към момента не е известно количеството, което мафиотите сауспели да пуснат по рафтовете на магазините и сергиите. В процес на установяне са и щетите, предизвикани от ментетата. При удара и обиските на 3 адреса вчера в Хасково и околни села са били иззети 1300 кутии с фалшив прах за пране и 600 шампоана. Открити са над 30 000 картонени кутии с надписите и картинките на "Ариел", стикери за шампоани.

Акцията срещу фалшификаторите се ръководи от местната прокуратура
. Под предлог, че предстоят още следствени действия, магистрати отказаха подробности вчера. От МВР добавиха само, че успешната операция е в изпълнение на Стратегията на МВР за борба с интелектулното и индустриалното пиратство. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5024 |09.06.2010 Погнаха менте такситата . 4| 5181 |03.04.2010 Козунакът под 5 лева е менте . 20| 7375 |15.03.2010 Трактора бил "менте" агент под прикритие . 48| 6603 |19.12.2009 Дончева обяви “Наглите” за менте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads