Реклама / Ads
14| 6577 |09.11.2007 НОВИНИ

Асен Григоров каза „сбогом" на Канал 1 и неговите зрители

.
Известният водещ на сутрешния блок на БНТ Асен Григоров си взе довиждане със зрителите и екипа в предаването тази сутрин. То се оказа последно за дългогодишния журналист в държавната медия.
 
Популярният с интелигентността си и чувството си за хумор телевизионер щял да оглави нов медиен проект, споделиха пред Frognews.bg негови колеги от БНТ.

Григоров съобщил намерението си с шефката на БНТ Уляна Пръмова още преди два месеца. Без да овърта, съвсем открито той споделил, че има предложение, на което е съпричастен и не иска да откаже. Пръмова обаче го помолила да запази в тайна веста за раздялата и да работи до приключване на изборите. Стиснали си ръцете джентълменски и Асен продължил да води сутрешния блок все едно нищо не се е случило.

Григоров бе лицето на сутрешния блок, без него нещата ще бъдат доста бледи и скучни, коментираха колеги от БНТ. Според тях спешно се обсъждала нова формула, по която да продължи сутрешния политически, обществен и икономически обзор. Неясна е и съдбата на петъчния Пресклуб, чийто „баща" е Асен Григоров. Това бе едно от малкото предавания, в които зрителите на Канал 1 можеха да чуят критики по адрес на властта. Членовете на клуба, журналисти от други медии, понякога изпотяваха не на шега поканените политици и властници. Случвало се е и големи „четки" да се направят на някой управник, но както сам Григоров неведнъж е споделял „очевидно понякога указанията натежават над личното мнение".

Талантливият журналист вероятно ще започне работа в съвсем нова телевизия, която ще стартира в края на февруари или началото на март, научи Frognews.bg. Това е съвместен проект между него и банкера Светослав Божилов. Става дума за информационна телевизия.

В същото време се говори и за тв проект на краля на рекламата Красимир Гергов. В гилдията вече се знае, че в момента се оборудват супермодерни студиа с апаратура от САЩ. 

Григоров е поредното голямо име, което напуска сградата на БНТ. Кадри на телевизията „захраниха" почти всички конкурентни медии през последните години. „Няма скандал има промяна", казал журналистът на свои колеги.

Асене, на добър път и успех!  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11440 |09.11.2007 ДПС с най-много кметове – агенти на бившата ДС . 5| 5003 |09.11.2007 Иван Костов: Лошото остана зад гърба ни . 3| 4842 |08.11.2007 Софийският районен съд даде ход на дело срещу премиера Сергей Станишев . 6| 8449 |08.11.2007 МВР стовари железен юмрук върху братя Маргини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads