Реклама / Ads
13| 4747 |31.10.2021 НОВИНИ

Асен Василев не се отказва от дебат с Борисов за кражбата на 8 млрд. лева

.
Асен Василев
„Господин Борисов си позволи да каже, че според него установените от служебния кабинет кражби за над 8 млрд. лева всъщност не са били кражби и ние сме неграмотни. Изключително важно е този дебат да се проведе, защото българите заслужават да знаят какво се случва с техните пари”, каза Асен Василев .
 

Той посочи по Нова тебевизия, че тези пари са присвоени чрез инхаус поръчки на по-високи цени. Той добави, че са подадени множество сигнали до прокуратурата и „топката е в тяхното поле”.


„Казусът с двойното гражданство на Кирил Петков е абсолютно безпредметен спрямо това как България ще се управлява и дали ние ще водим по-пълноценен живот”, коментира Василев. Той не смята, че неговият колега в партията е подвел президента Румен Радев и е на мнение, че избирателите ще преценят сами дали решението на КС да повлияе на избора им.


„Не мисля, че Петков го е подвел, защото той е направил всички необходими действия да се освободи от канадското си гражданско. По притеснително е за мен, че решението на КС е няколко седмици преди изборите, което според мен не е случайно. Конституционният съд не даде възможност на Петков да се защити”, добави бившият финансов министър. И сподели, че от "Продължаваме Промяната" подкрепят Румен Радев, защото им е гласувал доверие и им е дал свобода на действие.


„Това, което установихме и беше предадено на прокуратурата, е, че има инхаус възлагания, които са в нарушения на процедурата. Второто по-голямо нарушение е, че всъщност има договори за обществени поръчки за 20 млн. лв., но с направени възлагания за 200 млн. лв. Нарушени са няколко закона. Първо Законът за обществените поръчки, който казва, че цената трябва да се увеличава с до 50%, но не и повече. Тези възлагания са направени без финансово обезпечение, което е нарушение на Закона за публичните финанси. Има решения на АПИ, които казват, че пари няма и че МС трябва да отпусне средства”, обясни Василев. Проверка от юли, според него, показва, че има такива практики. Според него от „Автомагистрали” са започнали „скрито строителство” , като са превъзлагали строежи на други фирми. Именно това проверяват от МВР и НАП.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11507 |29.10.2021 Атанас Атанасов: Ужасен съм как пари от чекмеджето тръгват по районите и купуват вот . 1| 3318 |28.10.2021 Комитова: Бавното издаване на строителни разрешения отказва чуждестранните инвеститори . 25| 11536 |28.10.2021 Асен Василев: „Белене“ ще е три пъти по-скъпа и ще може да се краде. Трябва да се махнат бордовете на ГЕРБ в енергетиката . 33| 12327 |28.10.2021 „Неграмотният“ Асен Василев предизвиква Бойко Борисов на дебат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads