Реклама / Ads
27| 3974 |12.02.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов е новият стар лидер на ДСБ

.
Атанас Атанасов по време на избора
С 288 гласа в своя подкрепа досегашният лидер на ”Демократи за силна България” Атанас Атанасов бе преизбран за председател на партията. Неговият опонент Цецка Бачкова събра общо 199 гласа от гласувалите 490 делегати на Националната конференция. Атанасов ще поеме поста за мандат от 4 години.
 

Националното ръководство на партията ще се състои от 12 души: Грети Стефанова, Зарко Маринов, Евгени Харалампиев, Дорет Димитрова, Димитър Чорбаджиев, Любен Иванов, Катя Панева, Стоян Михалев, Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов.


Заместник-председатели на ДСБ ще са Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов. Последните двама са областни управители на Велико Търново и Пловдив.


Атанасов е бил подкрепен от местните организации в Пловдив, Смолян, Плевен и Сливен. Именно структурите в Сливен бяха издигнали кандидатурата на Радан Кънев за председател, но той по-късно си даде отвод. Очаквано организацията на ДСБ Лозенец, която пък бе номинирала председателката си Елена Спасова за лидер на партията, е подкрепила Цецка Бачкова с аргумент, че е време за нови лица и да се излезе от състоянието на медикаментозна кома, съобщават източници на "Дневник".


В първото си обръщение към делегатите Атанасов благодари на всички, гласували и за Цецка Бачкова, защото с това показали, че искат ДСБ да участват активно в промяната. Той добави, че партията трябва да се фокусира върху подготовката за местните избори през 2023 г.


"Ние сме политическа партия, която има общи цели и всички сме се събрали за това тук. Нека наистина да вдигнем единството като основен наш приориет. Не бива след това състезание, в което имаше и удари под кръста, заедно и дружно да работим за това ДСБ да разшири своето политически влияние в страната", заяви Атанасов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5717 |12.02.2022 Ген. Атанасов за ”Пегас”: Прокуратурата търси начин да отклони вниманието от смяната на Гешев . 1| 3400 |11.02.2022 Сбъднаха се притесненията на филмовите дейци: Новият директор на НФЦ е политическо лице . 2| 3354 |11.02.2022 Петър Тодоров е новият шеф на ИА „Национален филмов център“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads