Реклама / Ads
0| 4557 |17.10.2018 НОВИНИ

Атентаторът в Крим е убил 18 души, ранил е 47 и се е самоубил

.
Владислав Росляков, докато обикаля въоръжен училището. Източник: Снимка от Туитър.
18-годишен убил десетки в колеж в Крим и се е самоубил. Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов обяви, че жертвите са 18, а ранените 47.
 

Установена е самоличността на младежа, когото видеозаписи показват, че е влязъл в колежа преди произшествието с оръжие в ръце. Това се оказал 18-годишният Владислав Росляков – студент 4-ти курс в колежа. Тялото му е открито в помещение на учебното заведение. Информацията е на Руският Следствен комитет (СК), съобщава БНР.

 

Според преподавателка, цитирана от russian.rt.com, в училището е имало тържество и много гости. Първият етаж на сградата на техникума е пострадал най-сериозно, площадката, на която е било тържеството, е осеяна със счупени стъкла.

Руските медии пишат, че не достигали линейки и че част от ранените са транспортирани в болници с леки автомобили или с коли на обществения транспорт.

 

Очевидци, цитирани от РИА Новости, говорят за взрив и последвала стрелба, която продължила около 15 минути след експлозията. Първоначалният оглед на телата показва, че те са починали от огнестрелни рани.

 

По-рано през деня СК съобщи, че повечето от жертвите са учащи се. И че според първоначалните данни експлозията е станала в столовата на колежа, а във неустановеното взривно устройство е имало метални предмети, които се слагат за повече поражения.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви малко след първите съобщения за инцидента, че се разследва и версията за терористичен акт. По-късно източник от Националната гвардия определи взрива като терористичен акт.

 

До момента няма информация за мотивите на студента извършил терористичния акт.

 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Latest updates:<br>They report that one more bomb is found in the college<br>The Vlad&#39;s parents got divorced recently, mother and Vlad fled from the dad and lived on a rent flat<br>His classmates say he hated &quot;angry professors&quot; and was promising to revenge<br>Social media post memes already <a href="https://t.co/ZgZnvtxcgY">pic.twitter.com/ZgZnvtxcgY</a></p>&mdash; English Russia (@EnglishRussia1) <a href="https://twitter.com/EnglishRussia1/status/1052551584024940544?ref_src=twsrc%5Etfw">October 17, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3907 |17.10.2018 Бомбен атентат уби 10 души и рани десетки в училище в Крим . 0| 4745 |13.10.2018 Граничните ни полицаи, убили бракониер, няма да бъдат предадени на Турция . 5| 4373 |09.10.2018 Криминалист: Полицията е с малки възможности да събере безспорни доказателства за убийството . 2| 5277 |07.10.2018 Младен Маринов: Работим по криминални лица за смъртта на Виктория Маринова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads