Реклама / Ads
24| 6215 |31.01.2022 НОВИНИ

Атлантическият съвет: Бюджет 2022 налива 126 млн. на Русия за ремонт на МиГ-ове, парламентът да спре това!

.
Парламентът да не допуска пари на данъкоплатците да отидат отново в Русия или Беларус за ремонт на старото съветско оръжие - за това призова Атлантическият съвет на България. От АСБ посочват, че в проекта за държавен бюджет за 2022 г. за нуждите на Министерството на отбраната са предвидени допълнително 126 246 300 лв. за ”придобиване, модернизация и поддръжка на въоръжение и техника, в това число осигуряване експлоатацията на самолетите МиГ-29”.
 

"Така България отново ще спонсорира руския военнопромишлен комплекс, на фона на руската агресия против Украйна и хибридната война против нас. Правителството вече клекна пред руския натиск, като отказа на наша територия да бъдат разположени сили на НАТО заради кризата, президвикана от руските агресивни действия против Украйна. В коалицията надделяха русофилите." - предупреждават атлантиците.

 

"Предвид всичко това, призоваваме народните представители и най-вече тези, определящи се като демократи, да намерят в себе си достатъчно сили и да НЕ позволяват тази година отново парите на данъкоплатеца да отидат в Русия или Беларус за ремонт на старото съветско оръжие - от самолети, през зенитно-ракетни комплекси до радари.

 

Настояваме парламентът да забрани тази порочна практика още от сега!" - апелират от АСБ.

 


Вижте целия текст на позицията:

 

Още 126 млн. лв. на руснаците за МиГ-29

 

В проекта за държавен бюджет за 2022 г. за нуждите на Министерството на отбраната се предвижда да бъдат допълнително отпуснати 126 246 300 лв., по линия на Централния бюджет, за "Придобиване, модернизация и поддръжка на въоръжение и техника, в това число осигуряване експлоатацията на самолетите МиГ-29".

Тези пари по-всяка вероятност ще отидат в Русия или Беларус. Така България отново ще спонсорира руския военнопромишлен комплекс, на фона на руската агресия против Украйна и хибридната война против нас.

 

Правителството вече клекна пред руския натиск, като отказа на наша територия да бъдат разположени сили на НАТО заради кризата, президвикана от руските агресивни действия против Украйна. В коалицията надделяха русофилите. Снишването, както винаги, е държавната политика по подразбиране. Това че някой в Народното събрание ще се обади в полза на повече НАТО, като същевременно е част от коалицията, не променя нещата. Даже напротив - още повече лъсва политическото лицемерие.

 

Предвид всичко това, призоваваме народните представители и най-вече тези, определящи се като демократи, да намерят в себе си достатъчно сили и да НЕ позволяват тази година отново парите на данъкоплатеца да отидат в Русия или Беларус за ремонт на старото съветско оръжие - от самолети, през зенитно-ракетни комплекси до радари.

 

Настояваме парламентът да забрани тази порочна практика още от сега!



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3090 |30.01.2022 Никола Минчев обеща Бюджетът да е приоритет за НС през идните седмици . 1| 3108 |28.01.2022 Бюджет 2022 донякъде решава проблема със скока на цените, твърди Каримански . 0| 3520 |27.01.2022 НСТС не постигна единодушна подкрепа по проектите на бюджетните закони . 1| 2856 |27.01.2022 Тристранката обсъжда бюджета онлайн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads