Реклама / Ads
0| 3310 |18.07.2022 НОВИНИ

”Авионамс”: Не сме получавали искане от Русия за спиране на лиценза

.
Авиоремонтният завод “Авионамс” в Пловдив не е получил официален документ от руската страна, с който да се изиска връщане на свидетелството на ремонтна организация, издадено от разработчика “Вертолети Русия”.
 

Това заяви изпълнителният директор на фирмата Йордан Новаков по повод обявеното миналата седмица от говорителя на външно министерство на Русия спиране на действието на сертификатите, издадени на българските заводи, предават от Българската национална телевизия.


Според Новаков лицензът продължава да действа до края на неговия срок - 22 декември 2022-ра година.


В началото на юли ръководството на "Авионамс" е уведомено от руската страна, че заради санкциите на ЕС не могат да изпратят одитен екип у нас.


"Съвсем наскоро получихме писмо, с което руската страна ни уведомява, че те не могат, предвид ограниченията, да изпълняват задължения по договорите си с конструктивно технологично съпровождане и документален съпровод.", казва Йордан Новаков изпълнителен директор на “Авионамс", Пловдив.


Според Новаков има специална процедура, която спира действието на сертификата.


"Без значение какво писмо сме получили, без значение какво е казала Захарова, има процедура, по която това да се случи - някой на нас трябва да ни изпрати и къде е записано това решение на руската страна и да ни постави срок, в който ние да върнем тези свидетелства. Към днешна дата такова нещо няма. За нашия екип това свидетелство е действащо до 22.12.2022 година.", категоричен е той.


В момента в "Авионамс" се ремонтират молдовски вертолети. Молдовската въздухоплавателна агенция одобрява и приема всички извършени дейности, като по този начин гарантира безопасността на летателната техника.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6866 |07.07.2022 Гешев на ВСС за освобождаването си: Отхвърли искането на проф. Стоилов, отказа да отговаря за ”Осемте джуджета” . 0| 2974 |01.07.2022 Костадин Костадинов внесе искане за спешен КСНС при президента заради изгонените дипломати . 0| 3944 |01.07.2022 БСП внесе искане НС да възложи на премиера спиране на връчените ноти на руски дипломати . 0| 3204 |28.06.2022 Проф. Росен Стоянов: Към дворцов преврат клони искането за ГЕРБ без Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads