Реклама / Ads
0| 2321 |22.08.2024 НОВИНИ

Австралия и Норвегия със съвместно производство на крилати ракети

.
Източник: БГНЕС
Австралия заяви, че ще произвежда съвместни военноморски ударни ракети с голям обсег и съвместни ударни ракети (Joint Strike Missile) с норвежкият производител Kongsberg defense, съобщава "Ройтерс".
 

Министърът на отбранителната промишленост Пат Конрой посочи, че австралийското правителство ще допринесе с 850 милиона австралийски долара (574 милиона долара) за създаване на производствена база в района на летище Нюкасъл по-късно тази година, като производството ще започне през 2027 г.

 

Предвижда се противокорабните крилати ракети да бъдат използвани от австралийските отбранителни сили. Това ще бъде едно от само двете съоръжения в света, способни да произвеждат подобни ракети, и единственият обект извън Конгсберг, Норвегия.





Австралия заяви, че ще ракетите ще засилят способността на австралийските отбранителни сили за прецизни удари на далечни разстояния, на фона на ескалиращото напрежение в Индо-Тихоокеанския регион.

 

"Има огромно глобално търсене и ограничения във веригата за доставки по целия свят. Така че не само е конкурентно по отношение на разходите да се строят тук, това всъщност ще достави ракетите по-бързо, отколкото ако разчитаме на производствена линия в чужбина", отбеляза Конрой на пресконференция в Нюкасъл. "Има огромни възможности за износ и на тези ракети. Морските ударни ракети се използват от американските морски пехотинци за оборудване на наземни камиони за противокорабни способности", допълни той.

 

"Ние ще имаме капацитет не само да поддържаме и обновяваме нашите ракети; потенциално можем да направим това за силите на Съединените щати, които може да са разположени в Индо-Тихия океан", увери специалистът.

 




Австралия има две ескадрили стелт изтребители F-35, базирани в Уилямтаун близо до Нюкасъл и в базата Тиндал на RAAF в Северна Австралия, която се модернизира от Съединените щати, за да приеме и американски бомбардировачи.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2172 |22.08.2024 Над 20 нови пожара избухнаха в Гърция за последните 24 ч., полицията арестува няколко подпалвачи . 0| 2333 |22.08.2024 Шефът на ФБР: Притеснявам се за комбинацията от толкова много заплахи, които се издигат наведнъж . 4| 2223 |22.08.2024 Димитър Манолов за втория стълб на пенсиите: Никой не може да каже колко ще взимате след 20 години . 1| 2314 |22.08.2024 Тейлър Суифт: Това, че концертите ми във Виена бяха отменени, беше опустошително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads