Реклама / Ads
3| 3253 |01.09.2021 НОВИНИ

Байдън обеща да брани изтеглянето от Афганистан

.
Джо Байдън Източник: БГНЕС
Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща да брани изтеглянето от Афганистан. В обръщение към нацията той защити решението си да изтегли американските сили от страната след 20-годишно присъствие там.
 

Байдън заяви, че 90 на сто от американците, които са искали да напуснат Афганистан, вече са отпътували, и че Вашингтон има уверението на талибаните, че оставащите 100-200 души също ще могат да го направят.

 

„Основното задължение на един президент, по мое мнение, е да пази и защитава Америка.  Не срещу заплахите на 2001 г., а срещу заплахите на 2021 г. и утрешните. Това е водещият принцип зад моите решения относно Афганистан. Просто не вярвам, че безопасността и сигурността на Америка се постига, като продължим да изпращаме хиляди войници и като харчим милиарди долари годишно за Афганистан. Но също така знам, че заплахата от тероризъм продължава в своята пагубна и зла същност. Тя се променя, разпространява се в други страни. Нашата стратегия също трябва да се промени“, обясни американският лидер.

 

Междувременно генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди за назряваща „хуманитарна катастрофа“ в Афганистан. В изявление той изрази загриженост от „задълбочаващата се хуманитарна и икономическа криза в страната и опасността основни услуги да се сринат напълно“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7094 |31.08.2021 Водещ на Fox News поиска оставката на президента Байдън в ефир . 2| 2963 |20.08.2021 Филип Попов, БСП: Щитът за преодоляване на предстоящите кризи е редовно правителство и действащо Народно събрание . 2| 5043 |18.08.2021 Въпреки обещанията на талибаните: Афганистанска журналистка била пратена вкъщи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads