Реклама / Ads
5| 4862 |03.01.2008 НОВИНИ

България в снежен пашкул; проблемите ще се решат напролет

.
300 селища са без ток; на места липсва и вода; пътища са затворени; хора спят по колите. Но пукне ли пролет, времето ще се стопли, а в София ще въведат GPS-и на машините, които чистят сняг.
 

Около 300 населени места в цялата страна са без ток.

Главният път от София за Бургас и магистрала "Тракия" са затворени заради закъсали автомобили в района на "Петолъчката". Много хора не са успели да се приберат снощи в Бургас и са нощували на пътя или в Ямбол. Днес е затворено трасето Ямбол - Средец, като алтернатива остава маршрутът Ямбол - Елхово - Средец, но автомобилите трябва да са с вериги. Затворен за движение е и пътят Провадия - Айтос. Остава ограничението за движение на товарни автомобили по автомагистрала Тракия, в посока Бургас - Карнобат.

20 населени места са без вода. В критична ситуация е село Лозенец, тъй като е блокиран пътят Стара Загора - Карнобат. Критично е положението и около град Свищов, където снежната покривка достигна 1 метър. Всички пътища към града са блокирани, но няма информация за закъсали автомобили и бедстващи хора.

43 селища във Варненска област са без електрозахранване. Курортните комплекси “Св. Константин и Елена” и "Златни пясъци" също са без ток. В момента аварийни екипи работят по отстраняването на тези повреди. По данни на диспечерите във Варна булевардите в града са почистени и градският транспорт се движи, но в по-разреден график. Пътищата във Варненска област са почистени, което ще позволи да бъдат превозени болни на хемодиализа от няколко села. Очаква се пътят Шумен-Варна да бъде изцяло почистен

Пристанище Варна-Изток е отворено, но остава затворено пристанището Варна-Запад.

13 населени места в област Разград са без ток. Остава обявеното бедствено положение в град Кубрат. Отворен е обаче пътят Разград-Кубрат, който вчера бе блокиран. Не е отворен пътят Русе-Разград, заради непочистени участъци на територията на областите Шумен и Русе. Снежната покривка на територията на областта е около 19 см.

Бедствено положение е обявено в община Русе. В общините Сливо поле и Вятово пет населени места са без ток, а село Образцов чифлик е без вода.

Столичният кмет Бойко Борисов пък изрази задоволство от обиколката си за установяване на работата по почистването на София, но това трябвало да се свърши по-рано, следователно на концесионера нямало да му бъде платено. По БНТ Борисов оповести, че концесионният договор ще бъде преразгледан, защото условията в момента са изцяло в услуга на концесионера. Още през март месец щяла да бъде внедрена GPS системата на машините, които събират смет и чистят сняг. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5451 |30.12.2007 АФП: Корупцията продължава да мъчи България и Румъния . 2| 5147 |06.12.2007 България е с най-корумпирана партийна система и правосъдие в ЕС . 1| 4874 |20.11.2007 Волен Сидеров: Готов съм да работя с всеки за България, но без условия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads