Реклама / Ads
1| 5003 |03.05.2018 НОВИНИ

Българин ще лежи 17 години в гръцки затвор за трафик на мигранти

.
Николай Иванов
Българин е осъден на 17 години затвор в Гърция за трафик на мигранти. След продажба бусът му попада в ръцете на каналджии, които не са го пререгистрирали.
 

Преди 6 години Николай Иванов от Враца, който се занимава с ремонт на автомобили, обявява за продажба в интернет свой бус. Купуват го румънци. „Гледаха го, харесаха го, платиха го, отидохме при нотариуса и си заминаха с него и оттогава до ден-днешен само проблеми”, разказва Николай Иванов пред БТВ. Новите купувачи не го пререгистрират на тяхно име. Две години по-късно бусът е задържан в Гърция с 18 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът, но гърците повдигат обвинение и на Николай – за подпомагане на трафика.

 

Миналата година той отива в КАТ по работа. „И оттам ми казват, че моето име свети в червено, че имам европейска заповед за арест. Влязох в ареста за един месец – с 16 човека за убийство”, каза Николай Иванов. Оказва се, че Николай е осъден в Гърция задочно. Присъдата му на първа инстанция е 25, а на втора – 17 години затвор. Врачанският съд обаче отказва да го екстрадира, защото все още няма финална присъда. Налагат му най-леката мярка "подписка". Съпругата на Николай е писала стотици писма до институциите у нас с молба за помощ. „До всички – омбудсман, президент, премиер, министерство на правосъдието, външно.

 

Отговорът е един и същ – "Делото е от частен характер, оправяйте се сами". Телефони на гръцки адвокати, сайтове и нищо повече”, обясни Тереза Велчева. „Около 15 000 лева сме похарчили. Имам да давам около 6000 – 7000 за следваща инстанция, вземал съм назаем от приятели и не знам как ще ги връщам”, допълни Николай Иванов. „Животът ни е един кошмар в момента. Имаме момче на 12 години. Той знае всичко, трудно му е много. Постоянно пита къде е тати, да не е станало нещо, да не са го затворили пак”, споделя Тереза Вълчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4860 |02.05.2018 Елен Герджиков: След 2 години в управлението, сега Владимир Клисуров се почувства некомпетентен . 1| 4677 |02.05.2018 До 10 години затвор за кражба на кола, предлагат промени в НК . 1| 4896 |30.04.2018 Българин рита англичанин на светофар в Търново . 1| 5355 |28.04.2018 Осъдиха на 3 години полицай за 300 лв. подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads