Реклама / Ads
0| 6793 |21.08.2008 НОВИНИ

Българката Антоанета Станимирова загина в самолетната катастрофа в Мадрид

.
Катастрофата с пътническия самолет на летището в Мадрид е най-голямата в Западна Европа от седем години насам. Само 19 души са оцелелите. Отпадна версията терористичен акт.
 

 

Общо 153-ма души загинаха, а 19 са ранени, след като пътнически самолет, който трябваше да отлети за курортния остров Гран Канария се разби при излитането си и избухна в пламъци на летището Барахас в Мадрид. Това е най-голямата катастрофа в Западна Европа за последните седем години.

На самолета е имало и много чужденци, тъй като полетът е бил за курорт на Канарските острови.

Сред жертвите има една българска гражданка - четиридесетгодишната Антоанета Станимирова. Тя е майка на 15-годишния футболист Мартин Кожухаров от младежкия отбор на "Реал Мадрид".

katastrofa_madrid.jpg Самият футболист научил за трагедията преди дебюта си за клуба.

Родителите на 40-годишната жена са вече в Испания, където предстои разпознаването на жертвите на самолетната катастрофа, обяви говорителят на външно министерство Димитър Цанчев.
Те трябва да получат документ от испанските власти, който трябва да удостовери смъртта на близката им.

Антоанета Стефанова живеела заедно със съпруга си на испанския остров Гран Канария.

Междувременно се оказа, че полетите на разбилия се в Мадрид самолет MD-82, изпълняващ рейс JK-5022, са били вече отменяни преди няколко дни заради технически проблеми, според британският вестник "Таймс". 15-годишният самолет все пак е минал технически преглед през януари тази година.

Властите отхвърлиха хипотезата за терористичен акт, заявявайки, че без съмнение става дума за катастофа.  

Тази сутрин стана ясно, че технически проблем е бил причина за едночасово закъснение на катастрофиралия в Мадрид самолет. Испански медии съобщават, че пилотът докладвал за проблем с уреда, който измерва температура, но тази нередност била отстранена. По първоначални данни причината за инцидента е пожар, избухнал в един от двигателите на самолета. 

В Испания е обявен тридневен траур. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4498 |06.05.2008 15 000 загинаха от циклона Наргис . 0| 4393 |04.05.2008 Над 240 души загинаха след циклон в Мианмар . 1| 4943 |02.05.2008 Жена загина, а мъж е с тежки травми след пожар в София . 5| 5980 |20.04.2008 Седем загинаха в адска катастрофа до летище Крумово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads