Реклама / Ads
17| 5130 |19.05.2011 НОВИНИ

Батачани: „Атака” да се извини!

.
Срещу действията на партия "Атака" на 18 май 2000 жители от Община Батак протестират с декларация.
 

Батачани са приели протестния документ, в който изразяват категоричното си възмущение от партията и лидера й Волен Сидеров, свързани с "опорочаването" на тържествената Света литургия за канонизираните баташки мъченици и празника на града.

Декларацията е подписана от над 2 хиляди граждани по време на общоградско събрание в местното читалище. Документът е адресиран до председателят на Народното събрание. В него жителите на Батак настояват за публично извинение от страна на ПП „Атака".

В протестната декларация от „родителите на децата от героичен Батак" е записано:

„В деня ,в който Батак за първи път чества прослава на светите баташки мъченици се намери един български политик и неговата партия „АТАКА" да оскверни празника.

Безкрайно възмутени сме от поведението на господин Волен Сидеров, който по брутален начин дръзна да прекъсне програмата по случай празника.

С какво вълнение децата ни търпеливо изчакаха да спре митинга на „АТАКА",за да покажат пред батачани и гостите на града ни това , което толкова дълго бяха подготвяли, а в същото време станаха свидетели и неволни участници в грозна сцена.
Лидерът на ПП"АТАКА" обезумял от безразличието на всички, които видимо показаха нежелание да слушат неговата реч, връхлетя на сцената още при първите акорди на "Радецки марш".

Той и неговите хора пометоха всичко пред себе си, изблъсквайки децата ни по най-брутален начин. Разплакани и стресирани децата ни напуснаха сцената. Трябваше всички Вие, да видите уплашените лица на децата ни, да усетите гнева на детските сърца и сълзите в очите им.

Категорично осъждаме поведението на ПП"АТАКА" и питаме това ли са нашите политици?!Не можем да възприемем ,че у нас има управляващи и народни представители, които се стремят да насаждат омраза между хората, не почитат историята ни и се отнасят по такъв начин с бъдещето на България- НАШИТЕ ДЕЦА.

Настояваме за публично извинение от страна на ПП "АТАКА".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5094 |17.05.2011 „Атака” предизвика скандал в Батак . 26| 5471 |22.03.2011 Местан: „Атака” са в паника! . 8| 4742 |09.09.2010 ДСБ: „Атака” е проект на руските служби . 28| 5066 |08.07.2010 „Атака” гони екип на турската TRT от София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads