Реклама / Ads
2| 3214 |14.10.2022 НОВИНИ

Бесарабски българин е загинал в защита на Донецк

.
Източник: архив
Бесарабски българин от Болградски район е загинал в защита на Донецка област, съобщават на Фейсбук страницата си от Городненската община. Сержант Виктор Горбан, родом от българското село Нови Троян, е бил убит по време на изпълнение на бойна задача.
 

От Городненската община също така съобщават, че жителите ѝ ще посрещнат загиналия си сънародник, образувайки жива верига от двете страни на пътя, за да го почетат, съобщава БТА.

 

Само преди седмица се разбра за още двама българи от Болградски район - Александър Калов и Игор Попаз, загинали по време на изпълнение на бойни задачи в битките за Херсонска област.

 

Старши лейтенант Александър Калов е командир на десантно-щурмова рота на войскова част на морската пехота. Болградчани се сбогуваха със своя съгражданин на 6 октомври. "Болград изпраща в последния му път своя син Александър Калов, който загина в Херсонска област, защитавайки земята ни от руските нечовеци", написа Телеграм каналът "Топор".

 

35-годишният командир на десантно-щурмова рота на отделен пехотен батальон на морската пехота старши лейтенант Александър Калов е загинал на 1 октомври по време на боевете за освобождаване на Херсонска област в резултат на множество осколкови рани.

 

"Александър беше добре познат в града, тъй като баща му дълго време беше кмет на Болград, а майка му работеше в отдела за образование. Болградчани изпратиха своите сънародници на колене, отдавайки последна почит на Героя, застанал в защита на всеки един от нас и дал живота си в тази борба", допълва "Топор".

 

Приятелите помнят Александър като силен и много мил човек. За съжаление, мъжът нямаше време да създаде семейство, така че цялата вселена умря с него, която вече няма да се появи на Земята, пише още в портала.

Погребението на другия българин - Игор Попаз, бе на 7 октомври в родното му село Виноградовка.

"Игор Иванович, родом от село Виноградивка, загина по време на ракетен и артилерийски обстрел на фронта. Героят беше само на 36 години. Той остави сиротен син и съпруга сама", съобщи каналът "Топор".

"Вечна памет на храбрия защитник на Родината! Героите не умират, те живеят в сърцата ни!", писа друг канал - Юг Today.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3101 |14.10.2022 Задържаха осъден за трафик на хора българин, издирва се от 2007 г. . 1| 3214 |14.10.2022 Петима души са загинали при стрелба в Северна Каролина . 1| 3246 |13.10.2022 Русия призна за загинали мобилизирани войници . 0| 3060 |12.10.2022 Закопчаха българин за трафик на мигранти в Солун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads