Реклама / Ads
12| 17669 |23.12.2023 НОВИНИ

Бил Гейтс: 2024 г. ще е повратна точка за света

.
Бил Гейтс
Изминалата година беше началото на нова ера. А предстоящата 2024 г. ще е повратна точка и възможност за оформяне на следващата глава в развитието на света в по-добра посока. Това казва Бил Гейтс в прогнозата си следващата година, която публикува в своя сайт.
 

В обширната си прогноза Гейтс казва, че изкуственият интелект (AI) ще има голяма роля в ускоряването на иновациите. Той ще помогне на учени и експерти в различни сфери по-бързо да развиват своите идеи и да достигат до нови възможности и постижения, които са изглеждали немислими.

 

AI ще помага особено много в медицината, смята Гейтс. С умните алгоритми ще може да подобри битката срещу антибиотичната резистентност, да се подобри разработката на ваксини, да се помогне на жените с рискова бременност и др.

AI започва да замества служители в Google

 

Други идеи в сферата са използване на AI за помощ на хората да оценят риска си от ХИВ заболяване. А здравните работници биха могли да получат важен помощник, който да предоставя по-бързо и лесно медицинска информация.

 

Чрез AI ще може да се създадат персонализирани помощници, които да помагат на ученици да учат по-добре. Технологията ще има много възможности, които тепърва ще се развиват и те ще започнат да намират своя път през следващата година, смята Гейтс.

 

Сред другите предизвикателства за Гейтс през 2024 г. са решаване на проблеми извън сферата на технологиите. Основният за него е недохранването, което все още е сериозно в много страни. "Недохранването е много по-сложно от това, че просто няма достатъчно храна", казва Гейтс. Той дава за пример, че някои ваксини и лекарства не действат достатъчно ефективно, когато организмът е системно недохранен.

 

 

Друго предизвикателство ще е климатът. Гейтс е доволен от усилията, които полагат страните, като се надява на още повече инвестиции в сферата. "Бях впечатлен колко по-задълбочени стават разговорите за климата и с много повече нюанси", казва милиардерът. Той вижда и увеличаване на подкрепата за ядрена енергия.

 

Много от решенията ще се определят и от изборите. През 2024 г. ще има рекордно много избори в целия свят. Смята се, че през следващата година за пръв път в историята ще гласуват хора в близо 60 държави с над 4 млрд. души население. Резултатите от изборите ще имат ключова роля и за посоките, в които ще поемат страните.

 

За финал, Гейтс призовава хората да се наслаждават на почивките. "Когато бях млад, не вярвах във ваканции и уикенди. Но след като остарях и особено след като станах баща, осъзнах, че в живота има повече от работата. Надявам се, че ще можете да отделите време да си починете по празниците и да се забавлявате преди да се гмурнем в 2024 г".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10758 |23.12.2023 Ахмед Доган прехвърли задлъжнелия "ТЕЦ Варна" в ново дружество . 14| 6904 |23.12.2023 Софийският университет се разграничи от историка Дарина Григорова заради руска пропаганда . 1| 5165 |23.12.2023 Президентски почетен знак за българския контингент в KFOR . 6| 6782 |23.12.2023 Британското разузнаване: Плъхове редом до войниците на фронтовата линия в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads