Реклама / Ads
4| 3931 |27.09.2022 НОВИНИ

Бит и изнасилен в полицията в Москва е поетът Артьом Камардин

.
Артьом Камардин
Поетът Артьом Камардин, след като говори на четенията на Маяковски, беше обвинен за подбуждане на омраза или враждебност със заплаха от насилие (точка ”а” от част 2 на член 282 от Наказателния кодекс). Активистът е задържан за 48 часа. По-рано беше съобщено, че Камардин е бил измъчван от силите за сигурност.
 

В Москва силите за сигурност изтезаваха активиста Артем Камардин, след което го принудиха да се извини пред камера за думите „Слава на Киевска Рус“, пише Нова газета.Европа .


Камардин говори на "Маяковски четения" - събитие, на което поети четат свои стихове пред паметника на Владимир Маяковски в центъра на Москва. Организаторите на четенията ги обявиха за "антимобилизационни".


Камардин беше задържан следобед на 26 септември в апартамента заедно с Александра Попова и Александър Менюков. Полицаите не допуснаха адвоката му с мотива, че се извършва "оглед на помещението". Попова и Камардин бяха изведени от апартамента с белезници, Менюков без белезници. Всички активисти са отведени в следствения отдел на Тверской район.


Според изданието силите за сигурност са "били много жестоко Камардин и са пъхнали дъмбел в ануса му". Те записват изнасилването на Артьом на видео и го показват на Александра Попова. Камардин все още е в полицията.


Попова разказа , че силите за сигурност са се подигравали и с нея. „Имам много суперлепило върху себе си, защото силите за сигурност залепиха стикери на лицето ми със суперлепило, опитаха се да залепят устата ми, скубаха косата ми, ритаха ме, заплашиха да ме изнасилят “, каза тя.


В телеграм канала "112" се появи видео с "извиненията" на задържаните. В съобщението се споменават и 21-годишният Егор Щовба, и 26-годишният Николай Дейнеко. Къде са заснети извиненията на Щовба и Дейнеко не е известно. Не са били в апартамента на Камардин.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3287 |26.09.2022 Politico: България спира ядрени санкции срещу Москва . 6| 4369 |26.09.2022 Димо Гяуров: Питаме се дали има останал здрав разум в Москва. Путин подпали чергата под краката си . 2| 2774 |23.09.2022 Ултиматум пред арестуван музикант в Москва: Фронт или затвор . 2| 2743 |23.09.2022 Стефан Гамизов към мераклиите за власт: Спрете предателството в полза на Москва!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads