Реклама / Ads
5| 6015 |23.06.2009 НОВИНИ

Битката за 25 МИР започна

.
В телевизионен дебат кръстосаха шпаги Екатерина Михайлова, Огнян Герджиков, Калина Крумова, Алеко Кюркчиев, Петър Курумбашев, Яне Янев, Владислав Горанов и Ангел Кенанов.
 



Дебат за 25 МИР - София
проведоха кандидатите за народната любов по БТВ. Те са:

Екатерина Михайлова - мажоритарен кандидат от Синята коалиция
Огнян Герджиков - мажоритарен кандидат от НДСВ
Калина Крумова -мажоритарен кандидат от "Атака"
Алеко Кюркчиев - мажоритарен кандидат от Лидер с Новото време
Петър Курумбашев - мажоритарен кандидат на БСП

Яне Янев - водач на листа от РЗС
Владислав Горанов - водач на листа от ГЕРБ
Ангел Кенанов - водач на листа от ДПС

Синята коалиция няма да е лесен партньор, защото при нас се отстояват принципи от лица, които са утвърдени политици, заяви в началото на дебата Екатерина Михайлова. Те имат характер и са го показали, защото на базата на компетентността на хората в Синята коалиция преди години излязохме от тежка криза, напомни тя. Стандартите по цял свят не включват корпоративен вот, обяви Михайлова. В програмата на Синята коалиция има приоритети - установяване на върховенство на закона и преодоляване на финансовата и икономическа криза.

Сигурно е, че сме приятни, но едва ли сме изненада, коментира изборите за европарламент Огнян Герджиков от НДСВ, според когото партията му седи стабилно с професионализма си и е незаобиколим фактор в политиката. Хората, разбиращи от политика, знаят, че България заема добра позиция в ЕС заради икономическата програма на НДСВ, която е много солидна опора. Програмата на НДСВ била правена от най-добрите експерти, но по-важно било как се изпълняват програмите. Няма неусвоени еврофондове в министерствата, които НДСВ държи, каза Герджиков.

Атака се готви да участва във властта, защото хората го искат, заяви Калина Крумова от Атака. Екскурзионният вот съществува, защото има хора, на които не им е удобно той да бъде спрян. Много експерти - хилаво управление, оцени програмата на ГЕРБ Крумова и каза, че тяхната била по-добра, защото по нея вече се работело от години.

РЗС е извънсистемен играч, ние не сме удобни за никого от статуквото, но от 20 години сме в тотално блато и закилилата система радикално трябва да се промени чрез свикване на ВНС и приемане на нова конституция, категоричен беше Я. Янев.

1 200 000 ще са най-малко гласовете на ГЕРБ. Всеки обича силните и гледа да се закачи за тях, обясни Вл. Горанов от ГЕРБ, според когото с приказките, че ГЕРБ няма експертен потенциал, се експлоатирал страха на хората. Със сигурност имаме най-добрата програма, установи Горанов.

Всички основни политически сили се оказа, че харесват мажоритарността на вота, въпреки че пищяха от него. Мажоритарният представител ще представлява гражданите от района и това е важно, обърна внимание П. Курумбашев от БСП.

Лидер и Новото време разчитат на работниците в този район, каза Алеко Кюркчиев от Лидер с Новото време. Мажоритарните кандидати нямат шансове, ще бъде цяло чудо, ако някой някъде пробие, каза той и каза, че партията има експерти в енергетиката. Завиждат ни за корпоративния вот, но той е факт, защото ни уважават, добави Кюркчиев.

В София разчитаме да привлечем млади експерти, защото нашите са най-много, обяви Ангел Кенанов от ДПС, който е зам. председател на Фонд "Земеделие". България е в периферията на финансовата криза заради антикризисната програма. Когато кризата навън се оправи, тогава и България ще излезе от кризата, установи Кенанов, според когото ДПС има стратегическо виждане.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4829 |04.06.2009 Бизнесът се включи в битката срещу купуване на гласове . 3| 6088 |22.05.2009 Вторият събор на българите в Европа започна от Прага . 31| 5137 |17.05.2009 РЗС започна кампанията си с „Не на корупцията!” . 4| 6006 |02.02.2009 В Европа започнаха да забраняват думата "криза"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads