Реклама / Ads
4| 5922 |09.10.2010 НОВИНИ

Бизнесът иска дебат за Пловдивския панаир

.
Отворено писмо на Българската стопанска камара (БКС) до Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), с питане какво мисли държавата за бъдещето на Пловдивския панаир, стана причина за за остър словесен блъсък между БКС и ръководството на панаира.
 

Остри квалификации и реплики на обид предизвика заявената позиция на организацията, че Пловдивския панаир вече не отговаря на нуждите на бизнеса и икономиката, и не провежда националните цели на страната.

В последвалия отговор от "упълномощения пресцентър" Пловдивският панаир откри опити за дискредитация на най-голямата изложбена организация у нас и заподозря БСК в опит да присвои една от панаирните сгради, което било и истинската цел на отвореното писмо.

Отговорът на БСК не закъсня и в него бе отхвърлено твърдението, че се правят опити за присвояване на сграда, която била построена от камарата преди повече от 20 години по времето, когато членовете на камарата са били държавни фирми, а панаирът - 100% държавно дружество.

Пловдивският панаир от държавно-общинско дружество с дял на държавата от 51% преди три години тихомълком стана частно-общинско-държавно дружество, като държавата престана да е мажоритарен собственик, "без да се усети". С правни хватки и с помощта на "услужливостта" на общинския съвет в Пловдив, бизнесменът Георги Гергов успя да направи от общинско-частното дружество "Пълдин туринвест", миноритарен съакционер в панаира, мажоритарен собственик.

На практика Гергов, който е в ръководството на БСП в Пловдив, и има силни позиции в общинския съвет, кметството и бизнес кръговете около левицата, който афишира приятелството си с президента Първанов, овладя панаира и го управлява като едноличен собственик.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира неведнъж казуса с приватизацията на панаира, извършена в разрез с закона, който сложи дружеството в забранителния списък, като обеща държавата да предприеме юридически стъпки, за да върне контрола си над дружеството. До момента обаче няма информация какво е предприето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4587 |05.10.2010 БСП готова да дебатира за вота утре . 32| 5162 |21.04.2010 Гергов: Никой не може да ме изгони от панаира . 19| 6827 |21.04.2010 Б. Бонев: Министър Трайков върви по стъпките на Ал. Петров относно панаира . 4| 4513 |19.04.2010 Авиобизнесът губи по 300-400 хил. лв. на ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads