Реклама / Ads
10| 5889 |27.07.2011 НОВИНИ

Бизнесмени плащат данък „Любовница”

.
За да не ги хванат законните им половинки замаскират подаръците за гаджето като консултантски услуги.
 

Мастити бизнесмени и юристи започнаха масово да плащат данък „Любовница”. Налогът не се събира официално от държавната хазна, известява Монитор. Просто предприемачите, които искат да скрият от жените си харчове по извънбрачните си връзки ги замаскират като консултантски договори. По този начин за пред държавата младото гадже се води, че получава солидни доходи от услугите, които извършва. Върху тези приходи дамите плащат и 10% данък общ доход.

За няколко подобни случая дори прокуратурата образувала и досъдебни производства за пране на пари. Държавните обвинители разследвали тежки криминални деяния, когато попаднали на съмнителните парични преводи от адвокатска кантора към млада красавица. Сумите били доста големи, а траншовете се изпращали всеки месец. Като основание за изплащане на хонорарите било записано семплото „консултантски услуги”. Проверка на прокуратурата показала, че младата консултантка от своя страна чинно декларира получените пари и дори си внася данъците в хазната.

„Първоначално решихме, че адвокатът се опитва да пере пари и да укрива доходи, затова го извикахме на разпит
”, обясниха проверяващите. Пред разследващите обаче смутения юрист обяснил, че си е хванал младо гадже, което иска скъпи подаръци и екзотични екскурзии. За да не се усети законната му съпруга, че харчи част от семейните пари по забежки, адвокатът решил да сключи с любовницата си граждански договор и така да плаща за връзката си с нея с фирмени пари.

Подобни случаи били засечени от прокуратурата и данъчните и по време на акция „Тузари” в цялата страна. Тогава проверяващите се натъкнали на скъпи спортни коли, които се водели собственост на фирми, но в действителност се управлявали от млади красавици с минимални доходи. Разкритията на служителите на НАП шокирали законните половинки на проверяваните бизнесмени. След като научили за харчовете на благоверните си, жените се съгласили да разкрият подробности относно реалните доходи на мъжете си. Доста често пред данъчните се е случвало да се топят семейни двойки, които се опитват да прецакат неверен съпруг.

Имало дори случай, в който жената настояла служителите на НАП да проверят мъжа й, тъй като освен семейството си той издържал и по-млада любовница. В същото време обаче декларирал пред държавата, че получава много ниски доходи и се осигурявал на малко над минималната работна заплата. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5147 |14.07.2011 "Парите в пликче" ще се облагат с данък . 10| 5054 |05.07.2011 Ем. Йорданов: Бизнесмени си купуват спокойствие . 5| 4857 |27.05.2011 Изплащат 35 млн. лв. на тютюнопроизводителите . 31| 5276 |16.05.2011 В. Сидеров: Стана ли президент, всички ще си плащат сметките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads