Реклама / Ads
26| 6741 |28.09.2010 НОВИНИ

П. Блъсков: Зловещ политически картел има у нас

.
Петьо Блъсков
Има ниша за нови политически играчи и опозиция на здравия разум, прогнозира социологът К. Колев; в България няма ляво и дясно, има мутирали формации и хора, заяви журналистът П. Блъсков.
 

Към нишата "опозиция на здравия разум" има много заявки, една от тях е и на сега действащия президент Г. Първанов. Причината е тъкмо дефицитът на здрав разум, обяви по БТВ социологът Кольо Колев. Много неща започнаха да притесняват голяма част от хората, добави той и напомни, че вотът у нас винаги е наказателен и се търси алтернатива. Засега няма алтернатива на Б. Борисов, но тя може да се появи за два месеца, каза той.

В България тече много зловещ процес - създава се политически картел между тези, които влизат в парламента от различни бои. Всички у нас се родиха от БКП, но някои успяха да дойдат на себе си, докато други - не. СДС беше блестяща идея, но опорочена от Костов и съсипана от него, а Първанов маргинализира БСП. В България няма ляво и дясно, има мутирали формации и хора, които нямат идеи за управление, добави той и каза, че партийният секретар от Плевен е председател на НС от ГЕРБ. Блъсков даде отново идея да се претегли парламента на влизане и на излизане, разликата щяла да е два тона.

Президентът е много добре скроена маневра, плод на елегантно планирана операция. Тогава стана една гадост по сценарий на Бонев и Кюлев и Първанов стана президент, коментира Блъсков.

Винаги има елемент на случайност, репликира Колев.


Кольо Колев

Второто организирано избиране беше на царя, напомни още Блъсков. Чули ли сте някога по света да се карат президент и премиер. Президентът няма права в изпълнителната власт, да си седи там в президентството, който ще да е, сопна се журналистът, според когото няма ниша за появата на нова президентска партия.

Има много хора, които не харесват нито Бойко, нито Костов, нито червените, а не се вижда нещо привлекателно. те чогат да бъдат привлечени от подходяща формация, която може да се появи, каза Колев.

Когато в Рим политиците са обърквали конците, гражданите са взимали властта, каза Блъсков и отсече, че начело с Първанов не бива да има политически проект.

Ще има нови политически играчи, прогнозира Колев и допусна това да е гражданско движение или дори верски проект.

Политическият картел у нас се развива на всички равнища, заключи Блъсков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11602 |27.09.2010 ЕГН-то било зловещ, сатанински портал . 16| 5124 |03.09.2010 ДПС: Политически пуч срещу Доган - никога! . 13| 5398 |16.07.2010 Евродепутати: ГЕРБ назначава без конкурс политически лица . 7| 4951 |07.07.2010 Ужилиха СПА картел с 345 000 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads