Реклама / Ads
17| 9164 |27.09.2010 НОВИНИ

ЕГН-то било зловещ, сатанински портал

.
Т.нар. генериране на ЕГН било по правилата на сатанинската нумерология.

Съдия по вписванията заведе безпрецедентно дело срещу задължителното за всеки ЕГН, пише 24 часа. Номерирането на личността уронва честта и достойнството, гарантирани в конституцията, смята Здравка Велинова. Тя припомня, че след Втората световна война номерирането на хора е обявено за престъпление без давност. Процесът на съдия Велинова срещу егенетата ще се гледа на 13 октомври във Върховния административен съд. Велинова, която е вярваща православна християнка, вижда в насилственото номериране посегателство срещу нейната личност и Божия закон. И други вярващи правят административни опити да се откажат от своето ЕГН. Едни пишат до омбудсмана, други до патриарха. Съдия по вписванията заведе безпрецедентно дело срещу задължителното ЕГН, което той не желае да има. Процесът ще се гледа на 13 октомври във Върховния административен съд.

"Отказвам се от присвоения ми от вашата служба единен граждански номер и не желая по никакъв начин той да се свързва с моята личност
. Подчертавам, че не се отказвам от реалната информация, вписана в регистрите за мен, а именно: Име: Здравка Дамянова Велинова. Родена на 1 юни 1957 г. в София." Така пише в декларацията си до ГД ГРАО, която тъжителката изпраща на 1 март тази година. В нея са обяснени и мотивите: "Номерирането на личността ми уронва честта и достойнството ми, гарантирани и провъзгласени в конституцията (чл.6 ал.I, чл. 29 ал.I и чл.32 ал.I.) Намирам присвояването на номер на човешко същество за унижаващо действие." Здравка Велинова припомня, че Нюрнбергският военен трибунал след Втората световна война бявява омерирането на хора за престъпление, за което няма давност. "Като юрист се заех да издиря нормативната база, по силата на която на всеки гражданин на Република България задължително се присвоява ЕГН. Оказа се, че дори не със закон, а с постановление №75 на МС от 1977 г. атеистичната комунистическа власт е наложила номерирането на българските граждани доста след Хитлер, но с не по-малка студенина и безразличие", казва Здравка Велинова.

Като дългогодишен съдия не й е трудно да установи, че ЕГН съдържа привидно вярна, но всъщност изопачена информация за всяка личност.
"В първата група от цифри се твърди, че е датата на моето раждане, но в разрез с разпоредбите на Закона за гражданската регистрация, където е написано "дата, ден, месец, година и място на раждане", първите 6 цифри от ЕГН изписват година, месец, ден, което е изопачена информация за моето раждане", твърди юристката. Според нея не е вярно и че "следващите 3 цифри са поредност на ражданията от 000 до 999", тъй като първите две цифри информират за мястото на раждане, а последната е свързана с пола - нечетна за жени и четна за мъже. "В третата група е т.нар. контролна цифра, получена от алгоритъм, но от тях по никакъв начин не можете да възпроизведете информация от първите две групи. Единственатга й функция е да разпределя хората в 10 големи групи, като по този начин ги номерира", твърди Здравка Велинова.

Тя не само е съдия със завиден стаж, но и ревностна православна християнка. И тя знае завета на духовенството - да присвоиш номера на хората е греховно богоборческо дело. Когато Бог е създал човека, го е нарекъл с име. А сега вместо име му присвояват номер. Формулата за образуване на ЕГН изобразява числото на звяра от "Откровение на Йоан" (или "Апокалипсис"), 13-а глава, като подпис на войнстващия атеизъм на тоталитаризма. Това е и най-важната причина на вярващата християнка категорично да отхвърля този номер. "При изговарянето му - ЕГЕНЕ, три пъти изричаме буквата Е, която е номер 6 в азбуката ни, т.е. се получава числото на дявола 666. Излиза, че т.нар. генериране на ЕГН е по правилата на сатанинската нумерология и е зловещият портал, през който минава "новопокръстения". Тук са заложени три групи, като чрез номера на групата и броя на цифрите се изписва 666, при това с грозното пожелание броят на ражданията в България да се сведат до 000," пояснява съдийката.

ГД ГРАО обаче не приема тези доводи и отказва да освободи Здравка Велинова от ЕГН. Тогава тя обжалва пред министъра на регионалното развитие и благоустройството, но и оттам получава отказ. Така жалбата на Здравка Велинова стига логично до Върховния административен съд, който на 13 октомври трябва да се произнесе по казуса може ли гражданин на страната да се освободи от ЕГН. Здравка пояснява, че по никакъв начин не оспорва гражданските регистри, в които се вписват събитията раждане, брак и смърт на всеки. Здравка Велинова не е сама в искането си да няма егене. (със съкращения от 24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5042 |07.08.2010 След Станишев и Дянков подкара багер, било по-трудно от финансите . 8| 4467 |09.07.2010 Безотговорно било сините да бутат ГЕРБ от 6-тия етаж . 8| 5265 |30.04.2010 С. Игнатов: Училище на 5 г. било добре и за малцинствата . 38| 5481 |27.03.2010 Станишев размаха пръст на правителството, било неадекватно
Реклама / Ads