Реклама / Ads

 

0| 2482 |02.06.2021 НОВИНИ

Бобоков обект на нова експертиза от Русенския съд

.
Пламен Бобоков Източник: БГНЕС
Русенският окръжен съд назначи днес допълнителна тройна съдебно-археолгическа експертиза за намерените артефакти в дома на бизнесмена Пламен Бобоков.

Обвинението срещу него е, че на 17 юни миналата година в дома си в Русе държал 50 върха на стрели и копия - на обща стойност 652 лева, представляващи движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред,

 

Искането за допълнителна експертиза бе отправено по време на днешното заседание от адвоката на Бобоков Ина Лулчева, а съдът го одобри.

 

Вещите лица трябва да обяснят по какъв начин е формирана цената на всеки предмет и да представят източниците, въз основа на които е определена.

 

По време на заседанието експертите обясниха, че изследваните артефакти са лишени от историческа стойност, тъй като не е възможно да се установи къде са намерени. По думите им в българските музеи се съхраняват хиляди подобни експонати. Според тях всяка една от стреличките струва между 5 и 10 лева.

 

По време на делото бяха разпитани икономът и двете чистачки, които се грижат за къщата на Бобоков в Русе.

 

Мъжът обясни, че работи от 2002 г. за Бобоков и поддържа дома му. Разказа какво се е случило при претърсването на 17 юни миналата година. Обясни, че не е присъствал при откриването на паното. Каза, че то се намирало в помещение, където се съхранявали подаръци, носени на Бобоков и семейството му през годините.

 

Икономът обясни, че не си спомня от кога паното е там. Той каза още, че рядко семейство Бобокови са в Русе. По думите му бизнесменът имал много приятели и познати. В повечето случаи, когато подаръците са носени, ги приемал той, тъй като Бобоков не бил в града.

 

Пред съда Пламен Бобоков обясни, че е наясно с обвинението, но на тази етап от делото не желае да дава обяснения.

 

Съдът даде срок до 1 септември тази година да бъде изготвена допълнителната експертиза и насрочи нова дата за делото - 29 септември тази година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 8| 2377 |02.06.2021 ЕК с нова стратегия: България да стане член на Шенген . 6| 6780 |02.06.2021 Диана Дамянова: Гражданска война е последното пристанище на гербовидната мафия . 5| 2282 |02.06.2021 Корнелия Нинова: Народът ни има сили да се опълчи на несправедливостите . 4| 2283 |01.06.2021 Корнелия Нинова: Честит празник, деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ