Реклама / Ads
5| 15331 |03.01.2020 НОВИНИ

БОЕЦ: Сезираме Кьовеши и Делян Пеевски със сигнал срещу Иван Гешев

.
Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев и Лаура Кьовеши Източник: БГНЕС
Ще сезираме еднвременно българската прокуратура, Европейската комисия, Главният европрокурор Лаурса Кьовеши. Ще сезираме и Бойко Борисов и Делян Пеевски, защото ТЕ си го избраха. Това се казва в съобщение на гражданско сдружение БОЕЦ във връзка със сигнал срещу новия главен прокурор Иван Гешев.
 

За какво става дума от БОЕЦ поясняват:

 

През 2009г. до ВКП и тогавашният главен прокурор Велчев  постъпва Сигнал срещу магистрати за участието им в схема за кражба на земеделски земи. Става дума за над 1140 декара земя – кражба за милиони! Сигнала е подаден и до премиера Бойко Борисов и други институции, както е видно.

 

След разглеждане на сигнала, Инспектората към ВКП стига до извода, че в него се съдържат достатъчно данни за извършени престъпления от магистрати – бивш вече председател на районен съд, действащи съдии и тн. и изпраща преписката на СГП по компетентност! Изключително важен момент! ИВКП отбелязват, че са събрани „достатъчно данни за образуване на досъдебно производство“ и изпращат преписката до СГП „по компетентност“. Това е така, защото към 2009г. компетентни да разследват лица с имунитет (магистрати, депутати и тн)  са именно СГП. Специализираната прокуратура е създадена в началото на 2012. Тази нова бухалка на мафията влиза в действия две години по-късно и веднага след нейното активиране, Гешев е прехвърлен там, а впоследствие я оглавява.Доказал се е.

 

Това е постановлението на ВКП до Софийска градска прокуратура, с което им се възлага образуването на досъдебно проиводство! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ВКП изрично посочват, че са „събрани достатъчно данни за образуване на досъдебно производство“. Указанията им са ясни и точни, а според чл. 46.ал3 от НПК, те са и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! СГП трябва да образува досъбно производство и то срещу конкретен извършител ясно посочен.

 

Чл. 46 (3) (Доп. – ДВ, бр. 42 от 2015 г., изм. – ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) Прокурор от по-горестоящата прокуратура може служебно писмено да отмени или измени постановление на прокурор от по-ниската по степен прокуратура, което не е било разгледано по съдебен ред. Неговите писмени и мотивирани указания са задължителни за тях. 

 

КАКВО СЕ СЛУЧВА?

Командированият в СГП прокурор Иван Гешев със свое постановление вместо да изпълни указанията на ВКП, в нарушение на НПК препраща преписката на Окръжна прокуратура в Стара Загора.

 

Основанието на Гешев цитирано в постанповлението е неправилно, защото изрично в постановлението на висшестоящата прокуратура е посочено, че компетентността е на СГП! Забележете и умишлено сгрешената дата на изходящият номер на постановлението.

И всичко завършва, като омагьосаният кръг се затваря година по-късно, след като Окръжна прокуратура Стара Загора ВРЪЩА преписката на СГП по компетентност! След това всичко заглъхва и потъва.

 

ЗАТОВА СГП ОТКАЗА ДА НИ ПРЕДОСТАВИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ГЕШЕВ! ЗАТОВА И ИВСС ОТКАЗА ДА АРЗСЛЕДВЯА ГЕШЕВ ПОРАДИ ИЗТЕКЛА ДАВНОСТ!

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 10563 |26.12.2019 Елена Йончева иска помощ от Фон дер Лайен срещу корупцията в България, среща се с Кьовеши . 4| 6280 |03.12.2019 Кьовеши срещна Гешев на конференция в Брюксел . 7| 5053 |03.12.2019 БОЕЦ: Парламентът разследва Цацаров за корупция, а ще гласува избора му за КПКОНПИ! . 2| 4193 |03.12.2019 Обсъждат обща европейска стратегия за борба с корупцията, участват Кьовеши и Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads