Реклама / Ads
0| 9805 |12.03.2022 НОВИНИ

Унизително! Бой за олио по магазините в страната

.
Блъсканицата в магазина Източник: Иво Сиромахов
Видеоклип, разпространен в социалните мрежи, показва твърде унизителната ситуация как хората се блъскат като животни в хипермаркет в Разград, за да си вземат олио на по-ниска цена. Мрежите ”закипяха” от клипове и на други места в страната, в които литърът се търгуваше за 2,99 лева. В същото време гербаджии започнаха да пускат във Фейсбук снимки от тъпканицата в магазините с печат ”Промяната”, подобно на истерията с бензина.
 

В Шумен пък се е стигнало до директна физическа саморазправа.  След като охраната не е могла да се справи с клиентите, се е наложила намесата на полицията за недопускане на безредици. В Хасково се стигна до бой между клиенти, което наложи намесата на полиция. Обявената промоционална цена на бутилка олио за 2,99 лв. образува опашки още преди да отворят магазина. Стоката бързо се разграби и се пусна друга партида с цена от 4 лева на бутилка олио.

 

Малко по-рано пък стана ясно, че човек в Бургас е починал, докато се реди на опашка за същия продукт. Реално опашки се извиха пред една верига още от ранни зори.  Експерти вече призоваха хората да не се поддават на спекулации. Представители на властта пък казаха, че става въпрос за спекула и пазарът ни има достатъчно количество растително олио, нужен за българския пазар.

 

Икономистът Настимир Ананиев, депутат от ПП, написа във Фейсбук:

 

Как икономическите кръгове на ГЕРБ и ДПС правят много пари и истерия на наш гръб !
Стъпка 1: Скриваш олиото при цена 2:50 лв. и създаваш търсене, истерия и паника!
Стъпка 2: Когато се повиши драстично търсенето, се повишава и цената! (пазарен механизъм)
Стъпка 3: “Услужливи” магазини пускат олио на цени над 5лв.- медийната машина на опозицията и депутати на ГЕРБ раздухват истерията!
Стъпка 4: Пускаш олио на “промоция” 2.99 лв. - опашки, напрежение и пострадали!
Стъпка 5: Опозицията се скъсва да обикаля телевизиите и да обяснява как за нищо не ставаш.


Схемата работи за всеки продукт.
Нека не си правим илюзии, че след 12 години управление на Буци и сараите и земеделие, и производство на храни, и икономика не е зависима от тях.
И не, няма как да се изчегъртат за 3 месеца, като са се окопавали 12 години при неработеща прокуратура!
И да, КЗК не е независим регулатор!
Не се подавайте на истерия и не влизайте в схемите на ГЕРБ и ДПС, подкрепяни от Възраждане!

 

"Много ГЕРБ-аджииски пари се появиха в земеделието и надуха цени на наеми, лъжат че нямало гориво, олиото било скъпо...", това сподели пред "Евроком" бизнесменът Светослав Илчовски по повод създалата се истерия в страната с цената на олиото.

 

"Виждам как ни изкарват производителите на олиото. Това са глупости на глупостите. Цената на олиото не трябва да бъде повече от 3 лв. Производителите са 5-6, но са близки до Бойко и тормозят хората", добави той.

 

Илчовски разказа как олио, което се продава в Италия се връща обратно у нас и се препродава на много по-висока цена. "Олио има, колкото щеш. Трети или четвърти сме в света по производство на олио. Това са спекулите, които получаваме от дългото управление на тиранина Бойко", добави той.

 

"Не знам защо се търсят спекули от правителството, като могат да се отворят данъчните делкарации, да се види кой на каква цена е продал и кой прави спекулата. Обвиняват производителите, което е глупост на глупостите", категоричен беше Илчовски.

 

Фейсбук потребители започнаха да се шегуват със ситуацията, като поставиха въпроса дали олиото не се използва за лубрикант.

 

.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4710 |12.03.2022 ”Борбата” за олио взе първа жертва в Бургас . 0| 3240 |11.03.2022 Шефът на Стоковата борса: Българското олио е гарантирано, търговците пробват по-висока цена . 0| 3238 |10.03.2022 Земеделският министър: Спекула е цената на олиото, Дунчев да потърси лекарска помощ . 0| 3444 |10.03.2022 Депутат от ДБ Г. Ганев: Търговците добутват цената на олиото, инфлацията ще стигне невиждани нива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads