Реклама / Ads
30| 9456 |26.10.2013 НОВИНИ

Хр. Бойчев: Апатията целенасочено се налага върху нацията

.
Христо Бойчев
Най-големите проблеми и тревоги в България в момента са голото момиче от НЕК, русото ангелче и въпросът кой пусна Гълъбин Боевски, заявиха единодушно най-играният в чужбина български драматург Христо Бойчев и актьорът-продуцент Тончо Токмакчиев по НТВ.
 

Масовите психически отклонения у нацията; състоянието на дежа вю са също тревожни, каза Христо Бойчев. Дежа вю е това, което става в СУ сега, добави Тончо Токмакчиев, минал през студентска стачка. Той заяви, че и сега много се вълнува. Бойчев обаче предупреди, че студентите трябва да се готвят да бъдат обляти в помия, да бъдат провокирани, разцепени и превзети, да има контрапротести. Но да не се отказват!, единодушни бяха и двамата.

Искрено се надявам и искам окупацията да доведе до някакъв развой, иначе трябва да дърпаме шалтера и да си заминаваме. Обществото ни има сериозна  болест, която може да стигне до летален край. Признаеш ли си болестта, почваш да я лекуваш, каза Токмакчиев. Според него дори и в Занзибар не си позволяват и бащата, и синът да са депутати. Това е гьонсуратлък, констатира той.

Апатията е форма на депресия, а тя целенасочено се предлага на нацията, анализира Бойчев и посочи, че в името на властта БСП и ДПС са станали една партия.

По темата за мораториума за продажба на земя на чужденци Т. Токмакчиев каза, че политическата адекватност на опозицията също е пристъп на лудост. Сега ли разбра Борисов, че решението влиза в противоречие с договорките ни с ЕС, попита Бойчев и постави въпросът за юридическа неадекватност. И напомни съвета на Вацлав Хавел в договорите да се четат малките букви.

Големият процент негласували страда от апатия, хората са отчаяни, смята Бойчев. Токмакчиев се съгласи и посочи, че не е важно колко са протестиращите студенти, важно е качеството, добави той. По-добре опозицията в случая да запази неутралитет, посъветваха и двамата.

Има нова форма на политика - естрадна политика; Бареков ще вземе хляба на Веско Маринов, каза Бойчев. Според него това говори за диагнозататотално профаниране на нацията. Интелигентните изтекоха в чужбина, останаха неравностойните, които могат да бъдат интелектуално профанирани, постави диагноза Бойчев. Това е нормален процес, след реформацията винаги идва контрареформация, каза Токмакчиев. Двамата посочиха, че и в културата е така - заради субсидирането на продадените билети (при пълни театри) излиза, че по-добре било актьорите да не играят, защото това излизало по-скъпо. Това се отнася до цялата държава, обобщи водещата Л. Кулезич.

Няма да има вспихване или затихване, като видях тези деца в университета - дотук беше, каза Токмакчиев. Show must go on, заключи Бойчев и посочи, че не визира шоуто в политиката, а в живота. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5823 |24.09.2013 Джамбазки се сдъвка с Алгафари: Турция прехвърля целенасочено бежанци у нас, не сирийци . 10| 4848 |11.09.2013 Жельо Бойчев: Промените за енергетиката ще бъдат внесени до дни . 12| 5732 |02.09.2013 Жельо Бойчев: Край на предрешените победители на обществени поръчки . 11| 4967 |19.08.2013 Жельо Бойчев: Бюджетната политика да бъде коренно противоположна от Дянковата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads