Реклама / Ads
0| 5436 |27.11.2014 НОВИНИ

Бойните маршове влизат в Народното събрание

.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва в тържествената церемония по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин в памет на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. На церемонията, която ще се проведе от 12.00 часа, когато Цецка Цачева ще произнесе слово.
 
На тържествен концерт от 18.00 часа в зала „Св. София” на Народното събрание, пл. „Княз Александър Първи” № 1 ще бъдат представени книгата и музикалният диск „Бойните маршове на честта и славата на България”. Изданията, посветени на 100-годишнината от Първата световна война, ще бъдат поднесени на публиката в изпълнение на Академичен мъжки хор „Гусла” с ръководител академик Валентин Бобевски.

Събитията са под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Празникът на Бойните маршове на честта и славата на България е съвместна инициатива на Народното събрание, Министерството на отбраната, Столична община, военно-патриотичните, обществени и родолюбиви съюзи и агенция и радио „Фокус”.

Няма по-истинска българска песен от химна на Българската армия „Велик е нашият войник”. Това каза председателят на Народното събрание на Република България Цецка Цачева, по време на церемония по поднасяне на венци в памет на българските войници и офицери по време на Първата световна война. Цецка Цачева припомни, че близо столетия в сърцата си, българите носим химнa, роден край Охрид през 1916 г.

„Тук сме, за да сведем глава и да отдадем почит към тази памет – на загиналите български войници, и офицери по време на Първата световна война, и да се поклоним пред тяхната саможертва, себеотрицание, и героизъм. Не само по повод, но и ежедневно - винаги, както в мигове на подем, така и във време на трудност, и изпитание, наш дълг е да си припомняме чутовния подвиг на дедите ни”, посочи Цачева.

По думите й, паметта на загиналите е миналото, без което не може да има бъдеще. „Тя носи славата и честта на България, нейната вечност, и величие. Честваме силата на непобедимия български дух”, каза още председателят на Народното събрание

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4793 |26.10.2014 Христо Иванов: В затвора да влизат и образовани хора . 0| 4285 |23.10.2014 Пет жалби за касиране на изборите влизат в КС . 2| 5097 |09.10.2014 Прокурори влизат в IV помощно училище заради Ана-Мария . 15| 9343 |06.10.2014 Фрог научи: Кадиев, Янков и Лечева влизат с преференция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads