Реклама / Ads
10| 5607 |17.10.2009 НОВИНИ

И. Божинов: Станишев ще остане лидер, БСП е в пат

.
Илия Божинов Източник: Личен архив
Руменовци и Станишев имат еднакво силни лобита, БСП е в пат и нищо няма да се промени, е на мнение отцепникът от партията Илия Божинов.
 

Божинов е сред хората, които силно разкритикуваха Сергей Станишев за грешната политика, която води през 2006 година и напусна партията. Днес той е лидер на "Българската левица" и кандидат за кмет на София. Божинов коментира специално за Frognews.bg утрешния конгрес на БСП и даде своята прогноза за крайния изход на червената сбирка. "Най-куриозното е, че сега Румен Овчаров и Румен Петков искат да махнат Станишев, защото той бил виновен, това е истинско дебелокожие и връх на лицемерието. БСП отдавна не е лява партия и именно затова създадохме "Българската левица". Давам ви пример с една стара сграда. Самите строители са го казали - по-лесно е да я срутиш и да я построиш наново. БСП в това отношение е прогнила в основите си.", е категоричен Илия Божинов. Според него на конгреса на БСП ще се случи поредното дежавю, ще си поговорят, ще споделят идеи, ще си поспорят. Той допълни, че нищо не се е променило от август 2006 година, когато е напуснал левицата с всички свои критики към Сергей Станишев, който така и не го е послушал.

"Ще има няколко човека, които ще кажат нещо накриво, явен спор между Станишев и двамата Руменовци, но няма да излезе нищо. Доколкото усещам Сергей има мнозинство сред делегатите, но пък Руменовците са с по-силно лоби в националния съвет. Станишев няма да прекара идеите си през съвета, Овчаров и Петков - през делегатите и ще се гледат от окопите. Ще остане Станишев на лидерското кресло - напълно патова ситуация в БСП", коментира Илия Божинов. Според него е крайно неразумно да се сменя старата база и идеология със същия лидер на партията. "Има няколко ентусиасци, които казват, че БСП отива надясно, но това не се споделя нито от Руменовците, нито от Станишев", заключи лидерът на "Българската левица".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4729 |16.10.2009 Сергей Станишев се опитва да избяга от отговорност . 1| 5574 |13.10.2009 Станишев бил тежък случай на отчайваща ретроградност . 10| 5517 |12.10.2009 Борисов се обяснява в Париж заради гафове на кабинета "Станишев" . 23| 8271 |12.10.2009 Станишев бесен на Нова тв, че кани Овчаров, измества го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads