Реклама / Ads
11| 4737 |16.10.2009 НОВИНИ

Сергей Станишев се опитва да избяга от отговорност

.
Бойко Борисов работи за добра финансова дисциплина Източник: Вяра Йовева
На БСП им предстои конгрес и Сергей Станишев се опитва да спаси кожата от своите съпартийци и се опитва да се оправдае, каза пред журналисти министър-председателя Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол.
 

"Няма да влизам в тона му, защото за всички е ясно, че докато нямаше икономическа криза, тя вече е настъпила. Те просто не са си платили нито един от масрафите, които са започнали - корветите са на последно място. Не са си платили фрегатите, вертолетите, не са си платили правителствените самолети. Да не говорим, че януари-февруари са източили държавните дотации в размери, че сега просто да няма пари за заплати", убеден е Борисов.
 Дефицитът от 3 % дефицит бе коментиран от Бойко Борисов, че 1997-ма година, когато Жан Виденов  е сринал борда на практика и е имало девалвация на лева е първопрчианата на България да се гледа с такова лошо око и да се следи много стриктно финансовата дисциплина.

 "Докладът от октомври месец е заради това, че ние действително в момента имаме много добра финансова дисциплина и затова ни хвалят. Ние, ако искаме да отиваме на балансиран бюджет е именно да докажем на европейските институции, че умеем да съхраняваме и парите на данъкоплатеца и съответно да не фалираме държавата. Аз съм убеден, че ако това го постигнем и именно това е целта ни в следващите месеци, ние ще постигнем потвърждението в реални възможности да захраним бюджета с допълнителни средства”, заяви Борисов.

Според министър-председателя ни захранването на бюджета ще стане със санкция на Европейския съюз. Борисов посочи, че българското правителство и сегашното и предишното са довели до там, че да не ни вярват. „Аз искам да направя, така че на България да се вярва в следващите години”, заяви Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5586 |13.10.2009 Станишев бил тежък случай на отчайваща ретроградност . 10| 5537 |12.10.2009 Борисов се обяснява в Париж заради гафове на кабинета "Станишев" . 23| 8279 |12.10.2009 Станишев бесен на Нова тв, че кани Овчаров, измества го . 18| 5335 |11.10.2009 С. Станишев: Гласувахте за скандинавски модел, получавате латиноамерикански!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads