Реклама / Ads
Frognews
5| 3825 |11.12.2018

Бонусите в министерствата били според законовите изисквания

.
На фона на минимална пенсия 200 лева държавните случители са получили солидни бонуси.
Може да е законно, но морално ли е да се раздават толкова бонуси в държавните администрации при данните, че България е най-бедната държава в ЕС. 43 милиона лева бонуси са разпределени във Министерството на финансите през 2018 г. В Министерството на труда и социалната политика сумата е 13 милиона лева. На администрацията са дадени общо 118 млн. лв. бонуси

На администрацията са дадени 118 млн. лв. бонуси събщиха днес от БСП.

 

От Министерството на финансите в справка показват какви бонуси са предоставените на 12 215 души в институцията. Данните са в отговор на поставен от народния представител Антон Кутев въпрос до министъра на финансите. От информацията става ясно, че сумата на допълненителните пари към заплатите на служителите възлизат на  43 млн. лева.

 

МФ са предоставили справка за начислените и изплатени допълнителни възнаграждения за постигнати резултати (ДВПР) през 2018 г. Тя е за Министерството на финансите и административните структури. Техните ръководители са второстепенни разпоредители с бюджет по бюджета на министерството,  съобщава news.bg. Справката съдържа информация за персонала по административните структури в системата на МФ като общата бройка е 12 215 щатни служители.

 

Според законовите разпоредби бонусите са изплащани четири пъти годишно - през април, юли и октомври за текущата година и през януари - за предходната година. Бонусите били определени въз основа на оценка на постигнатите резултати от основните структурни звена и отделните служители през изтекло календарно тримесечие, уверяват от МФ.

 

От Министерството на труда и социалната политика (МТСП) уточниха, че посочената сума от 13 млн. лв. за Коледни бонуси включва парите, получени през 2018 г. от всички над 8000 щатни служители на МТСП и всички второстепенни разпоредители с бюджет към него. Средната сума на получените средства от един служител е 409,47 лв. на тримесечие или 136,49 лв. на месец.

 

Припомняме, че минималната пенсия е  200 лв. Оказа се, че дори бонусите раздадени в Агенцията по вписвания въпреки сривът в търговския регистър също се оказаха „според всички законови изисквания“. Може да е законно, но морално ли е да се раздават толкова бонуси в държавните администрации при данните, че България е най-бедната държава в ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Искрен Веселинов: Не подкрепяме президента, но е висок данъкът на старите автомобили 2| 3550 |20.11.2018 . Над 2000 полицаи мобилизирани за охрана на протестите в страната 1| 2828 |19.11.2018 . АПИ: Подгответе автомобилите за зимни условия 0| 2863 |17.11.2018 . Експерти: Aвариралият мост край Червен бряг не може да се използва за автомобили 0| 2989 |15.11.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ