Реклама / Ads
10| 5015 |12.07.2021 НОВИНИ

Борис Попиванов: Правителство на ИТН ще бъде утвърдено, но с леко променен състав

.
Борис Попиванов Източник: БГНЕС
Ще бъде утвърдено правителство на ИТН, но може и да бъде с леко променен състав. Това каза пред Българското национално радио политологът доц. Борис Попиванов. Според него Трифонов не иска нови предсрочни избори:
 

„Той мисли, че ще постигне успех с този проектокабинет, защото другите ще бъдат по-притеснени от самия него, че ще са виновни за разпадането на 46-ото НС“.

 

„Слави Трифонов има навика повече да повдига въпроси, отколкото да дава отговори“, коментира още политологът и прогнозира, че въпросите тепърва ще нарастват.

 

По думите му изборите на 11-и юли са препотвърдили ситуацията от 4-ти април:

 

„Има и една добавка - липсва всенароден ентусиазъм от това, което се случва. Това личи по ниската избирателна активност, която не се дължи на горещото време или на ограничения контролиран или купен вот, в резултат на действията на служебното правителство. Най-вече се дължи на демотивация“.

 

Според политолога хората са показали чрез вота, че са склонни да дадат определен аванс на ИТН, но тя не е безусловна:

 

„Загадъчността на офертата на Трифонов кореспондира с резервираността на избирателя“.

 

Доц. Попиванов подчерта, че независимо дали ИТН ще бъдат първа сила в 46-ия парламент - ще имаме формация с претенциите да управлява със собствени предложения, а не в коалиционни формати, която е с най-ниското възможно доверие - както на избори, така и като състав на парламентарната група - в цялата демократична история. Това трябва да е много сериозно предупреждение срещу опитите да продължава арогантността към медии, партии и цялото т.нар. статукво:

 

„ИТН поставят всички останали парламентарни формации пред една много ясна дилема - или подкрепяте това, което ние ви предлагаме, или вие ще бъдете виновни, че отново отиваме на избори“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4057 |12.07.2021 Иво Инджов: Проектът на Трифонов за правителство на малцинството - оригинален, но неработещ . 33| 12793 |12.07.2021 Безсрамно Борисов се обяви за победител – няколко стотни нямали значение. ЦИК манипулирала, а Рашков правел параван на ИТН . 5| 4388 |12.07.2021 Тошко Йорданов бие Бойко Борисов по преференции в Пловдив . 7| 3918 |12.07.2021 В правителството на Слави липсва екоминистър. Ще се закрие ли МОСВ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads