Реклама / Ads
77| 6719 |03.03.2012 НОВИНИ

Борисов: С добрия Дянков се оправяйте до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов

.
Б. Борисов
В този кабинет ясно и точно казах, че длъжностните лица министър, заместник-министър началник на политически кабинет, областни управители, заместник областни управители в условията на криза няма да взимат допълнителни пари.
 

Вицепремиерът Цветан Цветанов е получил задача от премиера от понеделник да подготви предложенията за структурни промени, които да се внесат в парламента, ако има длъжностни лица, които не са се издължили до петък с връщане на допълнителните пари, пише в стенограмата от заседанието на Министерски съвет в сряда. Премиерът посочил петъка като краен срок за връщане на всички пари от бонуси, допълнително материално стимулиране и участие в бордове от всички длъжностни лица, като тези, които не го направят, са заплашени с уволнение. Борисов направил изявлението си в началото на правителственото заседание, само пред камерите на телевизиите, а стенограмата от заседанието бе публикувана на сайта на Министерски съвет днес.

„До петък изпълнението на тази задача възлагам на вицепремиера Дянков, а от понеделник подготовката на структурни промени в парламента, ако има неиздължил се на вицепремиера Цветанов. В случая имате възможността с добрия Дянков да се справите до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов”. „Мисля, че тук, в този кабинет ясно и точно казах, че длъжностните лица министър, заместник-министър началник на политически кабинет, областни управители, заместник областни управители в условията на криза няма да взимат допълнителни пари. Едни ги наричат бонуси, други - ДМС, трети – от участие в бордове и т. н. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, като се върна в петък, ще подпиша – от ДПС са ми пратили писмо – кои от този кабинет са взимали такива пари. В петък ви е крайният срок който е взел, повтарям, от тези длъжностни лица: министър, заместник-министър, началник на кабинет, областен управител, заместник областен управител, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени, ще внеса в парламента за смяната му, ако е заместник-министър, ще го уволня, ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът. Тъй като в петък аз ще подпиша писмо-отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което никога не може да се случи, и в понеделник ще направя необходимите промени. Мисля, че съм ясен, точен и разбран. Тези работници, образно казано, които сте взели или сте им дали по европейските програми, европейски пари, които са допринесли много – не казвам, че вие не сте допринесли, но в условията на криза бяхме поели такъв ангажимент. Разбира се, призовавам и предишния кабинет, които в пъти, пъти, пъти са взели повече от нас – казвам нас, защото всички тук сме „нас”, Министерски съвет не сме си позволили това да го направим, ви давам до петък, докато се върна и подпиша този отговор, срок” казал дословно премиерът Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6057 |02.03.2012 Дянков се врече да увеличава Сребърния фонд . 42| 5753 |02.03.2012 Борисов: Една партия в Холандия разиграва целия Европейски съвет . 62| 6940 |29.02.2012 Спрягат уволнената Павлова за съветник на Дянков . 33| 5584 |29.02.2012 Дянков и Цветанов отличниците на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads