Реклама / Ads
54| 7847 |02.02.2013 НОВИНИ

Борисов: Да не ми говорят Станишев и Доган за демокрация!

.
Бойко Борисов
Преди три години като имахме подобен инцидент на публична престрелка, след това една по една паднаха групите на „Килърите” и на „Наглите”. Когато има съдебен процес се знае, че на тази дата, този човек ще мине оттам и е лесна мишена.
 

Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването Панорама на БНТ.

Ние сме направили най-много в областта на борба с организираната престъпност, факт е че простреляният пред Съдебната палата е осъден на първа инстанция и е съден за организирана престъпна група. „Убеден съм, че ще бъдат задържани виновниците, така както много убийци вече имат присъди. Това, което се случи с Ахмед Доган беше строго осъдено от нас, но нападателят беше пребит като куче от тези борци за демокрация, техните действия показаха друго лице на ДПС”, каза още премиерът.

"Истински се забавлявам с тези, които ме обявяват за диктатор. Ако прочетем доклада на Доган – той описва себе си. Цинизмът му – говори за медийни свободи. ДПС е партията, която контролира голяма част от медиите в България – чрез Дилян Пеевски, има нахалството да ни обвърже с медии. Имат си цяла медийна група с телевизия и какво ли не", заяви министър-председателят Бойко Борисов. Не зная ГЕРБ да е обвързана с някоя медия. Включително нямаме и вестник.

Борисов покани водещия да отидат при мюсюлманите в Мадан и Рудозем, за да видят дали към него се държат като към диктатор, или като с човек, който им е дал работа. Всичко, което кажат срещу мен Доган и Христо Бисеров за мен е комплимент. Което кажат Румен Овчоров и Сергей Станишев - също.

Държавата ще отговори с арести на стрелбата в центъра на София по Златомир Иванов-Баретата, категоричен бе премиерът. "Самият прострелян има осъдителна присъда, но между първа и втора инстанция не е в ареста. Най-беззащитен е бил точно пред Съдебната палата, където върви делото срещу него. Логиката на главния прокурор е правилна, но ние сме призвани да пазим живота на всички, на тези като Баретата трябва да зачислим по полицай да ги пази ли. Какво ще кажат тогава селяните от Мечка и другите хора в страната? Убеден съм, че ще задържим стрелците", обяви Борисов.

Запитан дали двете нападения не са атака срещу управляващите, Борисов подчерта, че ние сами даваме възможност подобни теми да се коментират. Навсякъде стрелят, но никой не бичува страната си, подчерта той. "В Париж също се стреля - спомнете си трите кюрдски жени наскоро, в Сърбия убиха премиера, в Америка се стреля по президенти, но никой не бичува страната си”, каза още министър-председателят.

"Ние не сме участвали като партия в референдума, за да сме претърпели поражение. Не разбираме тази тема, казаха го и 90 процента от българите. Нашата позиция е ясна - "да" на ядрената енергия, да се построи Седми реактор на АЕЦ „Козлодуй", да увеличим живота на другите реактори. Откъде са се извадят тези милиарди за Белене? И на Путин казах - без да дойде голям инвеститор като РВЕ, държавата няма пари да го прави. Той каза - ами ако ние осигурим парите? Но не казаха и досега каква ще е лихвата на тези пари. И 6 милиарда да излиза, както и да я въртиш сметката, ще станат 10 милиарда с лихвите", сподели премиерът.

"Единствената причина да сменя образователния министър Сергей Игнатов е фонд „Научни изследвания" - обясни той. - Имаше срок да се разберат с учените, той не се справи. "Новият шеф на енергийния регулатор няма да споделя сега, ще ми се да е жена. Ще дойде време да съобщим името", допълни той.

"Аз съм убеден, че ще бием БСП на изборите - казват, доближават ни, но не са ни стигнали. Българите трябва да знаят, че през лятото от техните пари ще отидат още 400 милиона за гьола в Белене - тази авантюра на Станишев и Овчаров", заяви Борисов.

Премиерът поясни, че винаги е печелил изборите и то по изборен кодекс на Станишев и Доган. Вие какво мислите, че тези демократчета тогава питаха как се печелят изборите - не. А сега ние питаме какъв изборен кодекс искат. И Доган ще ме нерича диктатор, а Бисеров, който съсипа СДС ще говори за мен. Е няма да мине, заяви Борисов.

Изборите са работа на хората - когото изберат, това е. Но те си отварят вратички. Ако те не спечелили, не признават изборите. Виж им акъла. Ми и аз ще кажа - ако те спечелят, аз няма да призная изборите. Но аз съм убеден, че ще ги бием, ще ги победим.
 
Ще ми се жена да заеме председателския пост в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. Бойко Борисов добави, че нежният пол е по-силен. Премиерът обаче не пожела да назове кой ще е наследникът на подалия оставка Ангел Семерджиев. В сряда ще разберете, лаконичен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5306 |01.02.2013 Станишев се притесни за демокрацията в страната . 36| 5319 |30.01.2013 Борисов: Игнатов беше добър министър, но защити неправилни хора . 57| 5567 |29.01.2013 Станишев иска оставката на Цветанов . 24| 6119 |29.01.2013 Борисов: За Баретата щеше да е здравословно да е в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads