Реклама / Ads
33| 5305 |01.02.2013 НОВИНИ

Станишев се притесни за демокрацията в страната

.
Който пренебрегва демокрацията и българските граждани, ще получи огромно наказание от тях на изборите през юли тази година.
 

Това заяви председателят на Коалиция за България и на БСП Сергей Станишев в декларация от парламентарната трибуна, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че демокрацията е уважение към институциите, към правовия ред, към мнението и гласа на гражданите на страната. Ние сме депутати в Народно събрание, което е стигнало дъното на  своето неодобрение, каза Станишев и посочи, че доверието на  хората в работата на парламента било 6 процента. По думите му  освен мнозинството в парламента, отговорност за това състояние  носи и изпълнителната власт и министър-председателят.

Лидерът на БСП отбеляза отсъствието на премиера от обсъждането  на вотове на недоверие, от парламентарния контрол, от приемането на бюджета. Това показва ясна тенденция на сриване на  демокрацията в България, смята той. Неслучайно през следващата  седмица в Европейския парламент ще има пленарни дебати по темата за състоянието на демокрацията и върховенството на закона в България, посочи Станишев и отбеляза, че това се случва на шестата година от членството ни.

Демокрацията, особено българската, може да не е съвършена,  но алтернативата е диктатура, едноличен режим, безконтролен,  отбеляза лидерът на БСП. Той подчерта, че за разлика от много избори референдумът е бил  без контролиран и купен вот. "Как реагира властта? С кризисен пиар", коментира Станишев и посочи, че премиерът спешно е отишъл при работниците в Сопот, а резултатът бил 600 души съкратени.  

По думите му, на освободените работници се предлага временна заетост и се върви към системна ликвидация на ВМЗ-Сопот. Според  Станишев оставката на министъра на образованието Сергей Игнатов  и уволнението на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев са също част от този кризисен пиар на управляващите.

Лидерът на БСП отново поиска пенсиите да бъдат увеличени от 1  януари, а не от 1 април, "като компенсация за лъжата" за  коледните бонуси за пенсионерите. Той отбеляза, че управляващите не са изпълнили обещанието си към пенсионерите, но са дали  милион
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5567 |29.01.2013 Станишев иска оставката на Цветанов . 35| 5140 |29.01.2013 Станишев: Пожертваха най-слабия министър заради ПР . 67| 6444 |28.01.2013 Дянков: Станишев направо беше жалък . 36| 5464 |27.01.2013 Станишев изтълкува референдума като вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads