Реклама / Ads
60| 5880 |27.05.2013 НОВИНИ

Борисов се извини за "дебелобузите чичковци"

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Като българин искам да се извиня, че бях в зала, в която вие бяхте наречени „дебелобузи чичковци".
 

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с посланиците на страните членки на Европейския съюз, САЩ и Турция, която се провежда в парламента. Борисов се извини и за това, че някои народни представители не са се изправили по време на европейския химн при откриването на 42-ото Народно събрание.

„Изказвам своята благодарност за нашата 4-годишна работа, за изключителната европейска солидарност, която имаше към България през този период на най-тежка финансова и икономическа криза", заяви Бойко Борисов.

„С няколко думи - искам да ви информирам за нашите планове, за това, което ще правим занапред. За първи път в историята на България в най-тежката финансова и икономическа криза политическа партия спечели за пореден път парламентарните избори и то с много, но недостатъчно да направи кабинет. Нашите принципи да не влизаме в каквото и да е взаимодействие с националистичната формация „Атака", която съм декларирал през всичките години, и към ден-днешен са валидни", коментира Борисов.

Радостно е, че Орешарски засега стриктно спазва нашата програма. От това, което чувам, без да сме го видели и не мога да го коментирам коректно, но поне от това, което се изнася в медиите, радостно е, че Орешарски засега стриктно спазва нашата програма, каза Бойко Борисов.

„Няма да вдигат данъците така, както тръбяха един месец, което е много хубаво и дано го спазят. Няма да строят „Белене", което е хубаво, защото те знаеха, че лъжат и че нямат пари за това. Хубаво е, че от юни-юли или еди кога си, ще се вдигат майчинските, което ние си признахме за грешка, и благодаря, че те я поправят", заяви Борисов.

„За да подчертаем грешката си, сме го входирали в парламента, защото това беше правилна мярка. Оставаме да чакаме това, което ще решат", каза още Бойко Борисов.

Бившият министър на външните работи в правителството на ГЕРБ Николай Младенов добави: Поканихме на тази среща страните членки на ЕС, посолствата на САЩ и на Турция, защото това са държавите, с които най-пряко поддържаме ежедневен контакт и бихме искали да продължим да работим заедно с вас много активно и коректно, в интерес на България и на българското общество вече като парламентарна опозиционна сила.

На срещата присъстват 22 посланици от Европейския съюз, САЩ и Турция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 7626 |24.05.2013 Борисов: София става средище на музеи, след като комунистите не правиха нищо десетилетия . 42| 5630 |23.05.2013 Президентът Росен Плевнелиев връчи на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов мандат за съставяне на правителство. . 39| 5070 |22.05.2013 Борисов: Утре приемам мандата, обявявам кабинета и го връщам . 33| 5236 |22.05.2013 Политолог: Борисов трябва да си смени езика, ако иска да остане в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads