Реклама / Ads
6| 4867 |23.05.2019 НОВИНИ

Портних хвърли вината за срутването на новия булевард във Варна върху ромите

.
Иван Портних
Няколко часа, след като огромно количество земна маса се срина пред автомобил, движещ се по новия варненски булевард „Васил Левски”, кметът на морската ни столица Иван Портних намери виновен за случилото се – незаконното строителство в района на пропадналия скат.
 

По думите му там трябвало да има укрепване, но точно преди два дни тричленен състав на ВАС спрял заповедта за предварително изпълнение, която предвиждала събарянето на постройки.

 

Обжалването било насрочено за началото на следващата година, но след инцидента булдозерите влизат в ромската махала „Максуда” още днес.

 

На фона на багери и самосвали, разчистващи струващото 110 млн. лв. трасе, градоначалникът посочи една конкретна къща, която се вижда от мястото на срутването: „Не ги разбирам как живеят на ръба на ската. Няма да чакаме тая къща и тя да слезне на локалното, днес още ще я съборим. Техниката ще влезе да събори тази сграда и да се обезопаси скатът”, цитира bTV.

 

По думите му горе ще бъдат съборени 10-15 постройки, ще се направи път, по който в „Максуда” да могат да влизат полицейски или пожарни автомобили, хвърлянето на отпадъци ще бъде спряно с ограда, а скатът ще бъде залесен. Обитателите ще получат „алтернатива за временно настаняване”. А ако протестират срещу събарянето? „Слабо ме интересува. Не може стотици хиляди да сме заложници на такова безумие”, отговори Портних.

 

По думите му става дума за незаконни постройки, като „в годините назад са им раздавани някакви бележки” от районен кмет от друга партия.

 

Варненският кмет се наложи да дава обяснения за втора авария по мегапроекта „Бул. Васил Левски” само в рамките на няколко дни. Градската магистрала беше пусната за движение и похвалена и от премиера Бойко Борисов, но днес Портних беше категоричен: „Обектът не е завършен, не е въведен в експлоатация”.

 

Фирмата изпълнител ще отстранява щетите за своя сметка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4380 |20.05.2019 Премиерът на Укайна хвърли оставка . 2| 5451 |16.05.2019 Хвърлиха в къща шокова граната заради издирвания Стоян Зайков . 1| 4010 |14.05.2019 Евростат: Близо половината от младите хора в България живеят с родителите си . 19| 6888 |05.05.2019 Изследване: Половината българи не искат да се сражават за страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads