Реклама / Ads
30| 5791 |10.09.2012 НОВИНИ

Борисов непреклонен: Съветът по лекарствата ще е в Плевен

.
Източник: Община Плевен
Решението ни е твърдо - Националният съвет по цените и реимбурсиране на лекарствените продукти ще бъде в Плевен. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в града. В съвета ще има около 30 работни места на служители, които ще получават по около 2000 лева месечна заплата.
 

В Плевен има Медицински университет, болници, много
специалисти в тази област и решението ни е твърдо - ще бъде в Плевен, но трябва да мине през комисиите в парламента, поясни Борисов.

Голямото местене на администрацията започна в началото на септември. Служители на Министерството на икономиката, които отговарят за туризма, работят в Пловдив.

Според премиера, преместването на още едно звено от администрацията ще е хубаво за Плевен, съобщава bTV.

"Това е много престижно, много е добре - квалифицираните кадри ще могат да си останат в Плевен и да работят в тази комисия", отбеляза министър-председателят.

Той участва в откриването на една от основните улици в града след основен ремонт. Той е част от програмата на Общината "Организация на уличното движение за подобряване на физическата среда в град Плевен" на стойност над седем милиона лева.

Освен рехабилитацията на основни улици, проектът включва и изграждането на велоалея в града, както и създаването на шест спортни и детски площадки със система за видеонаблюдение.

Премиерът заяви, че според него градът е имал нужда от реанимация и това според него е разликата между сегашното управление и предишното.

Разликата е, че ние правим така, че градът да дава малко пари, а от общата европейска солидарност и от държавата да идват останалите пари за булевардите, за детските площадки, болниците и всичко друго - не на последно място и за футболния клуб, поясни Борисов.

Той добави, че вероятно ще се наложи държавата да даде още пари за плевенския стадион, за да може "Спартак" да играе, като влезе в "А" група.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7062 |10.09.2012 Борисов и 12 министри на посещение в Израел . 120| 12369 |08.09.2012 Кеворк Кеворкян започва с Бай Тошо и Бойко Борисов . 21| 5701 |08.09.2012 Б. Борисов обещава: Разследваме атентата докрай! . 115| 6877 |07.09.2012 Б. Борисов: Как да обясняваш на безработния, че цял свят е в криза!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads