Реклама / Ads
8| 5265 |03.03.2009 НОВИНИ

Б. Борисов: Няма криза с боклука, има организирани медийни атаки

.
Криза с боклука няма. Но има организирана медийна кампания от издания, напазарувани от ДПС. Редно е ДАНС и прокуратурата да се заемат с проверка на това, кой и с какви пари изкупува масово медии.
 
Това заяви кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти навръх 3 март. Повод за думите му бяха публикации, че цели райони на столицата са били заринати в боклук при смяната на концесионерите по почистването на града. Кметът увери, че до ден-два проблемът с подмяната на кофите за боклук ще бъде решен окончателно.

От ДПС обаче отказаха до коментират „прозренията" на Борисов, съобщи Нова телевизия.

Напрежението ескалира, когато бе обявено, че регионите на "Люлин", Младост", "Витоша", Овча купел" и част от "Триадица" останаха за различни периоди без кофи. Цели рейони потънаха в боклуци, изхвърляни в и около контейнерите.

Кметът на София Бойко Борисов обясни проблема с това, че 20 000 кофи няма как "с магическа пръчка" да бъдат разположени за един ден.

Съдовете на стария концесионер "Новера" обаче още преди зори в неделя изчезнаха от местата си, липсваха дори кошчетата по автобусните спирки.

Според Борисов за два дни са поставени 80% от контейнерите за смет в петте столични района, а във вторник трябва да бъдат поставени всички. Столичният кмет обясни проблеми и с това, че въпреки писмените запитвания "Новера" не е представила на общината графика, според който ще изтегля контейнерите си.

Затова и на едно място е имало кофи от двата концесионера, докато на друго не е имало контейнери. По думите на Борисов по времето на смяната на контейнерите цялата администрация на Столична община е била по районите и е наблюдавала процеса.

От вторник вече вървял графикът за извозване на боклука и в момента 55 процента от столичния боклук се извозва нормално.

"Новера" затруднява действията на общината и другите концесионери, поощрявана от медиите на мандатоносителя", каза Борисов. Той обеща, че тези пари все един ден ще излязат на светло.
Столичният кмет разговарял с Пиер Моде, административен съветник в отдела за градска среда и сигурност в Женева. Моде заявил, че е впечатлен от волята на Борисов да направи необходимите промени, свързани с отпадъците и с подобряването на системата за тяхното събиране.

В същото време Борисов обави, че е пратил писмо на премиера Сергей Станишев, с което го кани в първите дни на юли да направят заедно първа копка на завода за отпадъци в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 12106 |14.02.2009 Да печелим пари от Интеренет по време на криза . 14| 5328 |09.02.2009 П. Димитров: Кризата вече е тук и има много засегнати сектори . 0| 4933 |06.02.2009 Саркози намалява данъчната тежест заради кризата . 79| 5404 |05.02.2009 Б.Борисов: Проблемът е в българската политическа класа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads