Реклама / Ads
89| 5933 |13.08.2013 НОВИНИ

Борисов подозира ДС в сплетните за смяната му с Дончев

.
Бойко Борисов отхвърли лансираната в медиите версия, че от Европейската Народна Партия (ЕНП) са предложили той да освободи лидерския пост в ГЕРБ и да стане почетен председател, а лидер да бъде „необременена с негативи фигура”, като бившия министър – Томислав Дончев.
 

Бившият премиер смята, че тези сплетни са поредното активно мероприятие на бившата държавна сигурност срещу него.Бившата Държавна сигурност е изключително обиграна в така наречените активни мероприятия. Томислав е бил кмет на Габрово; министър по еврофондовете. Знаят, че когато се заговори така, това ще доведе до проблем; ще има напрежение към него. Не знам откъде идва. Но това е с цел – не да заздрави положението му в партията, а с цел да го противопостави. Той е прекрасен ръководител и би бил прекрасен председател на партията. Но му трябва още време. Когато остарея, разбира се, всички тези хора ще си направят конгрес, като му дойде времето - ще си изберат ръководство. И ако считат, че това, което съм направил, е добро, могат да ме оставят, почетен председател на партията, ако не... Никой не може да гадае за бъдещето”, казва в интервю за "Фокус" Бойко Борисов.

Борисов подчерта, че до момента има пълната подкрепа на Европейската Народна партия (ЕНП). „С идването на Антонио Лопес, на самия президент на ЕНП – Мартенс, за да ни подкрепят за изборите; ако вземете изказванията на Мартенс за мен, към момента - си личи безапелационна подкрепа”, каза Бойко Борисов.

„До този момент имам пълната подкрепа и никой не си е позволил подобно нещо, напротив, точно обратното. Нашите европейски партньори ни се радват; когато премиерът на Великобритания, два месеца след напускането ни на управлението, пише писмо, за да каже - колко добре е работил с едно правителство, който може в дипломацията да чете, той ще разбере - какво искат да му кажат”, коментира Бойко Борисов.

Европейската народна партия не се намесва във вътрешните работи на партиите, които членуват в нея, се посочва в профила на ЕНП в туитър. Коментарът е по повод публикации в българските медии, че от ЕНП са настояли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да остане почетен председател на партията, а лидерският пост да бъде зает от "необременена с негативи фигура" като например бившия министър Томислав Дончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 5518 |13.08.2013 Борисов: Поискахме извънредното заседание заради атаката срещу президента . 61| 6396 |12.08.2013 ЕНП натиска Борисов да отстъпи от ГЕРБ . 85| 5399 |12.08.2013 Борисов: Искаме вот на недоверие на кабинета през септември . 87| 5349 |10.08.2013 Бойко Борисов: Управляващите са лишени от разум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads