Реклама / Ads
113| 9117 |07.02.2012 НОВИНИ

Б. Борисов: След тази трагедия много бързо ще взема решение за язовирите

.
Б. Борисов
Когато една собственост се стопанисва от много господари, тя всъщност не се стопанисва, българинът казва, че орташката кобила и вълците не я ядат, каза премиерът за собствеността върху язовирите и обясни, че те се държат на най-високо ниво заради рибата.
 

Още днес еврокомисар Кр. Георгиева ще отиде в бедстващия район. Ще поискаме финансова помощ, иначе ние също ще подпомогнем пострадалите хора, никога не може всичко да бъде възстановено, но ще опитаме да помогнем, каза по НТВ премиерът Б. Борисов.

Денят на траур най-вероятно ще бъде утре, трябва окончателно да се установи броят на жертвите, нека довършат огледите, каза той.

Когато една собственост се стопанисва от много господари, тя всъщност не се стопанисва, българинът казва, че орташката кобила и вълците не я ядат, каза премиерът. И до ден днешен имало огромна съпротива, цяло лято държат язовирите на най-горна точка, да не им измре рибата, изреди премиерът. Дори да е на общината, тя нито има експерти, нито пари, защо навремето са ги прехвърляли на общините, попита той. Кое село има ВИК-инженер, или енергетик, или кметът има пари, за да оправя положението, продължи той.

За съжаление от 5-6 месеца върви този дебат между министерства и общини, но след тази трагедия много бързо ще взема решение. Моето разбиране е, че трябва да има единен орган, каза той.

Искаме доста неща да се случат в държавата и в инфраструктурата, но нямаме милиарди, за да го направим, каза след това и по БТВ премиерът. Вече 5-6 месеца не могат да преброят язовирите в България, няма ги на картата, това правим. След като има жертви, каквото и да коментираме, все едно, заключи Борисов.

Тези хеликоптери, ако трябваше да ги пратим за Пампорово, нямаше да могат да излетят за там, лятото ще ги ползваме, каза Борисов по ТВ 7. Той добави, че много дарители са се обадили и искат да подкрепят бедстващите с храни и с пари. Оттук-нататък трябва да бъдем много, много твърди, за да въведем контрол върху язовирите.

Спасителната операция беше перфектна, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 143| 8280 |06.02.2012 Бойко Борисов: Жертвите растат; много са бедстващите . 91| 7138 |06.02.2012 Борисов: Господ да ни пази, дано стигнем Бисер! . 83| 5583 |03.02.2012 Първанов: Някой много се страхува от мен . 178| 37520 |03.02.2012 Костов бесен, праща 10 въпроса за трагедията в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads