Реклама / Ads
8| 4428 |15.03.2019 НОВИНИ

Борисов спешно вика службите заради терористите в Нова Зеландия

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов събира службите на спешна среща заради терористичния акт срещу джамии в Нова Зеландия. Надписите, свързани със страната ни по оръжията на атентатора, са станали причина за спешната среща.
 

Шефовете на всички спецслужби и външния министър Екатерина Захариева се събират  в 18.00 часа в Министерски съвет.

 

28-годишният австралиец Брентън Тарант извърши нападение в две джамии в новозеландския град Крайстчърч, при което загинаха 49 души и много бяха ранени. Тарнът засне и пусна на живо във Facebook как напада една от джамиите.

 

На разпространени по-късно снимки се вижда, че оръжията, които използва атентаторът, са покрити с надписи на различни езици, включително на сръбски, част от които засягат и България. Според специалисти надписите на оръжието може да разкрият много за източника на вдъхновение на нападателя за извършване на атаката.

 

На снимките се виждат няколко пълнителя на автоматично оръжие, на които са написани имена на терористи, както и на ключови сражения от Руско-турската и Балканската война. Единият от тях гласи „Битка при Булаир 1913". Става въпрос за боя при Булаир от 8 февруари 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров, и османските дивизии „Мюретеби“ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус, пише агенция Фокус.

 

Novini.bg съобщава, че друг от надписите гласи: "Шипченски проход 1877-1878 г.". Има и надпис "Фружин", който е син на на цар Иван Шишман и ръководител на първото въстание на българите срещу османците в началото на ХV в.

 

Проверка на Фрог показа, че както профила във Фейсбук на атентатора, така и видеото, което сам е качил в Youtube, са свалени или блокирани.

 

Вижте някои от надписите по оръжията.

.


.

Източник: БГНЕС


.
Източник: СЕГА


.
Източник: baricada

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5520 |15.03.2019 Патриот: От вчера разбрахме, че Марешки може да командва Бойко Борисов . 13| 4599 |14.03.2019 Борисов: За 10 дни Мей ми звъня 2 пъти . 4| 3980 |14.03.2019 Борисов в Баку: Трябва да работим за среща НАТО – Русия . 3| 4344 |13.03.2019 Бойко Борисов кацна в Азербайджан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads