Реклама / Ads
12| 4748 |20.06.2010 НОВИНИ

Борисов вкарва данъчните в ЕРП-тата

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
"Много от договорите на ЕРП-тата са без дати и без срокове и може би ще сезираме прокуратурата за части от доклада на експертите на ДКЕВР за дейността на електроразпределителните дружества, защото има нарушения на данъчните закони".
 

Това каза за медиите премиерът Бойко Борисов, след като се запозна с данните от предварителния доклад на експертите на ДКЕВР за дейността на трите ЕРП-та.

“Има части от доклада, които още утре ще бъдат възложени на НАП и ще вкараме данъчна проверка в електроразпределителните дружества”, заяви Борисов. “Това, което правим в момента, ще ни донесе много неприятности. Огромни лобистки кръгове не само в България, но и в Европа оказват и ще оказват огромен натиск върху нас - публикации в западната преса, изказвания на уважавани от мен посланици, които ни казват, че новите демокрации трябва да си научим урока. Аз мисля, че от канцлера Ангела Меркел съм си научил урока, че нищо не трябва да се крие от обществото, затова държавният регулатор не трябва да има никакви тайни”, коментира премиерът.

Той признава, че върху него се упражнява огромен натиск от страна на държавния регулатор, който според него не си е свръшил работата. “Ако проследите последните десетина дни публикациите, ще разберете как индиректно се въздейства”, отбеляза Борисов.

Според него смяната само на един човек в ДКЕВР - неговият председател Ангел Семерджиев, е направило възможно, благодарение на неговата дейност, тези данни да стигнат да управляващите. "Едва ли не мен ме обвиняват за човек, който иска да прогони чуждите инвеститори, а ние искаме държавният регулатор така да регулира дейността им, че тя да е справедлива за българските граждани”, заяви Бойко Борисов.

"Половината от съвета, ако ги проверите кой къде и по какъв начин е обвързан, ще видите, че почти всички по някакъв начин са свързани с ЕРП-тата”, каза той. "Аз съм готов да понеса и разговор с ЕК, и съм сигурен съм, че ще се стигне до тях вследствие на тези проверки, но ще останем твърди до край”, каза премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4774 |19.06.2010 Рашидов цепи тандема 'Борисов-Цветанов' . 1| 5153 |16.06.2010 Вкарват Октопода в съда първо за рекет . 14| 4891 |15.06.2010 Борисов безмълвен за свободата на Маргините . 0| 4592 |15.06.2010 ДКЕВР хвана ЕРП-тата в сериозни нарушения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads