Реклама / Ads
7| 4142 |13.11.2023 НОВИНИ

Британското разузнаване: Тежка наркоманизация сред руските войници в Украйна

.
Според британски разузнавачи и военни анализатори руските командири вероятно често наказват войниците, употребяващи наркотици и алкохол, на фронтовата линия на водената от Москва война с Украйна, като ги принуждават да се бият заедно с осъдени.
 

Войниците са принудени да се сражават в така наречените "щурмови отряди Storm Z", които на практика са се превърнали в наказателни части, заяви в понеделник британското министерство на отбраната в последната си ежедневна актуализация на разузнавателната информация.

 

"Една от основните причини за лошата дисциплина и злоупотребата с наркотици в Русия вероятно остава продължаващата липса на възможност за ротация на бойните части извън фронтовата линия", заяви британската разузнавателна група.

 

В актуализираната си разузнавателна информация Министерството на отбраната на Обединеното кралство посочи неотдавнашен доклад на независимата руска новинарска служба "Верстка", в който се казва, че руските войници получават твърди наркотици, доставяни в окопите им в Украйна, за да избегнат отегчение.

 

Според "Верстка" до 15% от руските войници в Украйна са употребявали наркотици, включително амфетамини и канабис, като наркотиците са били лесно достъпни дори на фронтовата линия.

 

Един от неназованите войници разказва пред независимата руска медия по онова време: "Това е като в Лас Вегас".

 

В понеделник британското разузнаване заяви: "Тези доклади са достоверни и следват многобройните доклади от инвазията насам за висок процент дисциплинарни инциденти, престъпления и смъртни случаи, свързани със злоупотреба с алкохол сред руските сили".

 

Според анализатори от Института за изучаване на войната частите, в които се сражават тези употребяващи наркотици войници, са съставени предимно от осъдени и са хвърлени на фронтовата линия.


Анализаторите се позовават на руски военни блогъри, които съобщават, че подразделенията "Буря-З" "често са унищожени след няколко дни активни действия и средно губят между 40 и 70% от личния си състав".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12158 |13.11.2023 Илиян Василев: ДПС се опитва да спаси Боби Михайлов, предоставяйки стадиона си в Кърджали . 6| 4612 |13.11.2023 Общинският съвет във Варна си избра председател. Започва ли разследване на кражбите от времето на ГЕРБ? . 26| 88950 |13.11.2023 Слави Ангелов: Откъде този 24-годишен шофьор с книжка от 16 месеца има пари за такава кола? . 6| 3331 |13.11.2023 Унгария изнудва Украйна - блокира помощ на ЕС в полза на потенциален спонсор на войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads