Реклама / Ads
56| 4628 |09.02.2011 НОВИНИ

БСП и ДПС в комбина за вот на недоверие

.
Сергей Станишев
Искане от БСП И ДПС ще бъде внесено в Конституционния съд за отмяна на текстовете от парламентарния правилник, които противоречат на Конституцията.
 


Това съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев след консултация между парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС за вот на недоверие към правителството и оценка на икономическата и социална ситуация. Двете парламентарни групи са единодушни по въпроса дали след вота на доверие, поискан от премиера Бойко Борисов, опозицията може да иска вот на недовоерие в следващите месеци.

„Конституцията разделя двете процедури - едната е инициатива на правителството, а другата - на опозицията", поясни Станишев.

Михаил Миков добави, че е немислимо правителството да си мисли, че с вотове на доверие може да отнеме възможността на опозицията да иска вотове на недоверие. Той също повтори казаното от червения лидер, че в основния закон двете процедури са разграничени.

За консултациите относно икономическата и социална ситуация оценките на двете партии съвпадат в много висока степен, подчерта Станишев и допълни, че има основание за вот на недоверие към кабинета в различни сфери, но най-вече областта на сигурността.

Като подтеми той посочи видимия провал на националния приоритет - членството ни в Шенген от март тази година, употребата на СРС-та за политически цели, както и престъпността и неспособността на вътрешния министър Цветан Цветанов да се справи с нея.

Всичко това засенчва обедняването на българите и стагнацията в икономиката, подчерта експремиерът. Той е категоричен, че разговорите на експертно ниво за инициативите на парламентарната опозиция ще продължат. По думите му БСП ще потърси контакт със Сините и независимите народни представители, като целта е сваляне на правителството.В заключение Сергей Станишев поясни, че Коалиция на България не държи те да са носители на тази инициатива.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5659 |13.12.2010 Застрахователни компании в комбина с автоджамбази . 26| 6686 |09.11.2010 Сините: ГЕРБ и ДПС са в комбина за ДФЗ, Найденов отрича . 3| 7337 |06.10.2010 Полицаи от 3-то РПУ били в комбина с Баретата . 2| 4858 |26.07.2010 Общински съветник в комбина с „Фалшификаторите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads