Реклама / Ads
1| 4093 |02.10.2019 НОВИНИ

БСП и ГЕРБ спорят за скандала в ”Референдум”

.
Сега действащият Закон за радиото и телевизията не предвижда забрана за участие на политици от парламентарни партии при деструктивно поведение, коментира пред „Хоризонт“ депутатът от БСП и член на комисията по културата и медиите в Народното събрание Александър Симов. Според него след участието на лидер на партия и кандидат за кмет на София в предаването „Референдум“ има ситуация на прецедент, заради който трябва са се търсят законодателни промени.
 

„При сега действащия закон, ако една медия откаже на политическа партия предвидената по закон изява, тя наистина може да подлежи на съдебни удари и влизаме в много странна ситуация. Една обществена медия е длъжна да прекрати подобно срамно поведение и същевременно ще се окаже юридически отговорна за това. Законът може би трябва да се промени и да се даде правото на обществените медии при такова деструктивно поведение да отказват участие, тъй като проблемът не е в тях, те са готови да дадат трибуната си, те са готови да дадат за политически идеи и дискусии, а не за маймунджилъци и политически къчове“, коментира Симов, цитиран от БНР.

 

Според колегата му от медийната комисия Тома Биков обаче няма нужда от законодателни промени във връзка със случилото се в предаването „Референдум“.

Не мисля, че това, което се случи в предаването „Референдум“, е нещо, което се случва често. Дори аз лично не помня много такива случаи - два - три пъти за последните 30 години подобен тип инциденти. Така че да правим цялостно законодателство, заради това, че веднъж нещо се е случило, за мен това би създало повече проблеми, отколкото да реши. В крайна сметка ние сме в предизборна кампания, нормално е в кампаниите, не само в България, навсякъде има такъв тип по-нестандартни играчи, които предприемат крайни действия, за да мобилизират определен тип избиратели“, каза депутатът от ГЕРБ. 

 

По-рано днес Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков определи случилото се снощи в предаването „Референдум“ като „резил“ и обеща да компенсира ощетените участници в предизборната дискусия с каквото е възможно. „БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира“, подчерта Кошлуков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6051 |28.09.2019 Николай Баташки: ГЕРБ подкрепя разследвани от прокуратурата кандидати за кметове . 7| 8018 |25.09.2019 Адв. Иван Петров: Гешев не се жертва, прие поста с готовност след махането на втория в ГЕРБ . 3| 4361 |25.09.2019 ГЕРБ ще участва в изборите с №43, БСП с №56, а ДПС - с №55 . 7| 4959 |24.09.2019 Димитър Ганев: ГЕРБ и БСП в София са почти равни, схватката ще е мръсна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads