Реклама / Ads
42| 4931 |18.01.2011 НОВИНИ

БСП се готви за улични протести

.
Сергей Станишев
БСП е готова да поеме нов курс - на улични протести, срещу управлението на ГЕРБ. Ще използва всички законови средства за постигане на политическите си цели – сваляне на това правителство от власт. Това заяви лидерът на столетницата Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на партията днес.
 

Не искаме да бъдем деструктивни, не искаме да клатим лодката, за да живеят хората зле, но ГЕРБ сами създадоха кризата. 18 месеца живеем в условията на безперспективност, затъване в проблеми, увеличение на цените и полицейщина, подчерта Станишев.

Първият възможен протест ще е, ако управляващите прокарат Закана за БАН. Аз лично ще призова всички наши симпатизанти да излязат на улицата заедно с учените, закани се соцлидерът. По думите му нищо страшно няма да се случи, ако има извънредни избори. Няма драма, това е демократично средство. България е оцеляла 1300 години, ще оцелее и при предсрочни избори, обяви той.

Скандалът със СРС-тата е страшен, защото повдига завесата за начина, по който се управлява страната. И предвидим, защото още в самото начало ГЕРБ заложи на полицейщината, отбеляза Станишев. Последните дни ГЕРБ се държат много агресивно. Те са като щрауси, заравящи главата си в пясъка, без да си дават сметка, че ходят по асфалт, така картинно изобрази гледната си точка.

БСП е поискала срещи с главния прокурор и шефа на ДАНС. На Борис Велчев ще бъде обърнато внимание, че в записите има достатъчно данни за извършени престъпления по длъжност. А от Цветлин Йовчев ще искат отговор дали службата му се използва за политически цели. Експерти на БСП готвят промени в Закона за СРС-тата. Те са в две посоки – първо да се създаде филтър, защото сега много лесно се искат и много лесно се разрешава използването на СРС-та. За пример бе дадена Великобритания – там при 60 млн. население годишно се прилагат по 1500 СРС-та. У нас броят им е около 20 000 на година. Левицата ще настоява и за затягане на контрола при прилагането им. Идеята е да се възстанови гражданският контрол върху тях.

Народът живее зле, защото ГЕРБ краде, заяви Корнелия Нинова. Затова първите, ударени от контрабандата – тютюнопроизводителите, излизат на протест, допълни тя. Нинова обвини управляващите, че лъжат земеделците – Брюксел бил разрешил през 2011 г. да им бъдат изплатени 76 млн.лв., но Симеон Дянков не е включил тези пари в бюджета, затова и няма да ги получат. За капак – тютюнът мухлясва в складовете, тъй като кампанията по изкупуването на продукцията още не е започнала. Затова социалистката повтори извода си – „народът обеднява, защото ГЕРБ краде“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5464 |07.01.2011 Учените ще протестират до край . 2| 7444 |31.12.2010 Протести в Сливен . 3| 5517 |22.12.2010 Над 700 000 протестират срещу монополистите . 0| 4817 |15.12.2010 Нови екопротести за Пирин пред МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads