Реклама / Ads
5| 4955 |31.08.2015 НОВИНИ

БСП общинар ще дава Фандъкова на прокурор

.
Йорданка Фандъкова
Общинският съветник от БСП Николай Белалов ще подаде сигнал в прокуратурата срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова за безстопанственост. Поводът е продължаващото с години несъбиране на обезщетенията, които Столична община може да получи при нанесени щети от катастрофи, които са засегнали общинско имущество, информира БГНЕС.
 
Според Белалов парите, които общината не е събрала, са повече от 1 млн. лв. Общинският съветник обясни, че тези средства се събират в случай, че при катастрофа бъде засегната, например, спирка на общината. В този случай общинската администрация получава протоколи от КАТ, които се изпращат на застрахователя, където е платена "Гражданската отговорност" и той от своя страна възстановява парите на общината. В началото, обясни Белалов, е имало проблем с получаването на протоколите от КАТ, но този проблем е бил разрешен още през 2006 година.

След това обаче никой от Общината не се е интересувал от тези протоколи и никой не ги е изпращал на застрахователите, като по този начин е лишавал Столична община от едни средства, които много лесно могат да "влязат" в общината. Според Белалов има три хипотези, защо това не се случва. Първата хипотеза е, че когато се подадат протоколите на застрахователната компания, се изпраща и стойността на разрушената общинска собственост. Например, ако е бутната спирка, се изпраща стойността на спирката, както и сумата, за която е изградена. От своя страна застрахователните агенти проверяват дали тази спирка реално струва толкова и така, на практика ще стане ясно, че Столична община харчи десетки милиони за инфраструктура при завишени цени за разходите. Втората хипотеза, според Белалов е, че по веригата КАТ - общински администратор - застрахователна компания, може да се прилагат корупционни практики и документите "да бъдат загубени". Третата хипотеза на общинския съветник е, че в Столична община работят нискоквалифицирани кадри, които не са компетентни и не знаят какво трябва да направят. Според него е възможно и лошата организация в Общината да пречи за събирането на тези средства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4769 |27.08.2015 Стажантската програма на ЧЕЗ дава възможности на младите хора . 10| 8591 |26.08.2015 Ограбването на КТБ продължава! Продават луксозен офис на „Дондуков” на безценица . 0| 4582 |25.08.2015 Дават на съд училищна шефка за мъртви души . 11| 8041 |23.08.2015 Дупничанка роди 10-то дете от секс с учител; дава го за осиновяване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads