Реклама / Ads
0| 5062 |19.02.2017 НОВИНИ

Частичните избори за кмет на Кубрат започнаха навреме

.
Частичните избори за кмет на община Кубрат са започнали навреме и в спокойна обстановка. Всички избирателни секции са отворили навреме при пълен състав, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Мариета Борисова.
 
Само в първа секция в село Беловец се е наложила смяна на председателя на секцията, който бил възпрепятстван да се яви заради лични причини.

На територията на общината има 36 секционни избирателни комисии, като шест от тях са подвижни.

Общо 16 276 са избирателите от община Кубрат, които ще могат да упражнят правото си на глас на днешния частичен вот. Те ще избират сред петима претенденти за кметския пост, като трима от тях са издигнати от партии, един от местна коалиция и един от инициативен комитет.

Изборите в общината протичат спокойно, към момента няма подадени жалби и сигнали за нарушения на изборния процес, посочи председателят на ОИК.

В общината е създадена организация за транспортиране на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в изборния ден.

В още четири села в България сепровеждат частични избори.

Избори ще има в село Лом Черковна, община Бяла, област Русе. До избори в селото се стигна, след като кметът Асан Мустафов почина на 15 септември тази година. В надпреварата за кметския пост ще участват издигнатият от ПП АБВ Йордан Енчев и кандидатът на ПП ГЕРБ Асан Ибрям.

В още едно русенско село ще се проведат избори за кмет – в село Глоджево, община Ветово, след като кметът Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 г. заради проблеми с кмета на Община Ветово Георги Георгиев, които според Абтиходжев водят до ощетяване на хората от Глоджево за сметка на общинския бюджет. Трима са кандидатите за кмет на Глоджево - Мустафа Яхя, издигнат от ПП ДОСТ, Адем Хюсеинов Хаджимемишев от ДПС и Ахмед Хюсеин Чилхасан, предложен от Инициативен комитет.

Избори за кмет ще се проведат и в село Градница, община Севлиево, област Габрово. До предсрочния вот се стигна, след като ОИК Севлиево прекрати предсрочно правомощията на избрания през есента на 2015 г. Сезгин Моллов заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол. Моллов обжалва това решение, но на последна инстанция ВАС потвърди решението на ОИК. Трима са кандидатите за кметския пост в селото - Ани Асенова, издигната от ДПС, кандидатът на БСП Людмила Стайкова и издигнатият от ПП ГЕРБ Момчил Стойчев.

Частични кметски избори ще има и в село Мирянци, община Пазарджик, област Пазарджик. До тях се стигна, след като избраният през 2015 г. кметът на селото Атанас Минчев подаде оставка, като посочи в мотивите си лични причини. Единственият кандидат за кметския пост е независимият Христо Христов, подкрепен от Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик.“


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3771 |18.02.2017 Реформаторите няма да оспорват изборите, ако не се гласува машинно . 5| 3967 |18.02.2017 Нинова ще е премиер, ако БСП спечели изборите . 3| 3858 |17.02.2017 ЦРУ се намесило в изборите във Франция през 2012 г. . 5| 4662 |17.02.2017 Нинова: Повтаряме модела с ген. Радев за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads