Реклама / Ads
8| 5885 |26.11.2012 НОВИНИ

Частни болници източват Здравната каса

.
От Бърза помощ също спомагат схема, в която не се водят пациенти в "Пирогов"
"Проблемът в здравеопазването е в нерегламентираната конкуренция на частните и държавните болници. Частниците източват Здравната каса".
 

Това заяви проф. Милан Миланов в предаването "Всяка Неделя" по Нова Тв. Той обвини частните здравни заведения, че обирали леките болнични случаи със скъпи пациентски пътеки за сметка на държавните болници.

"Да започнем от тази дива и проклета приватизация, която започна. Представете си, че има една каца с мед, в която има само 1 милиметър мед, а останалото отдолу е само катран", описа образно ситуацията в здравеопазването Милан Миланов. Той добави, че много добре си спомня, че през 1998 г. е бил първия министър, който е разписал разрешението за първата частна болница.

"Какво се случва в момента в здравеопазването? Става същото, каквото беше в началото на 90-те години. Просто заставаш на входа и на изхода. Същото каквото се случи и с "Кремиковци", ако си спомняте", припомни Миланов. "Играе се, и зловещо се играе чрез "Бърза помощ" и тел. 112, и оттам също ни изсмукват пациентите. Просто има хора, които като се обадят там, не се водят в "Пирогов", както трябва, а в други болници. И много често се случва оттам да ни ги пращат обратно, но после, след като са си усвоили парите, а понякога дори ги връщат и мъртви, ядоса се Миланов. Не искам да казвам колко пациенти от частните болници влизат след лечението си там при нас, допълни той.

"Защо около Правителствена болница няма нито една частна болница? Защо само там няма, питам аз. Ако беше интересът само до успоредното развитие на частната болнична помощ, аз ги разбирам. Но не това е интересът или стремежът", подчерта Миланов.

По време на лечението на Благой Иванов - Багата харчихме за него по близо 1600 лева на ден в продължение на 94 дни, уточни медикът. Това е сума над 150 000 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5907 |12.11.2012 Атанасова призова: "Раждайте в болниците!" . 4| 5168 |12.10.2012 Болниците лекуват инкогнито пациенти . 2| 5149 |08.10.2012 Лелята-убийца и съучастникът й Петър няма да обжалват ареста си . 59| 7925 |22.08.2012 Н. Робева: Какво иска Дянков, да пълним болниците с наркомани ли?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads