Реклама / Ads
15| 4165 |26.11.2021 НОВИНИ

На живо: Четвърти ден от преговорите за кабинет. Ще се разберат ли партиите?

.
Източник: БГНЕС
Четвърти ден продължават преговорите в опит ”Продължаваме промяната” и ”Има такъв народ”, БСП и ”Демократична България” да намерят общи допирни точки за съставяне на коалиционно правителство. Разговорите се водят по конкретни политики. Днес на масата за преговори сядат експертите в направленията труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт.
 

Целта остава същата - да се постигне съгласие за приоритетите в бъдещата управленска програма на евентуалния коалиционен кабинет, за който от Продължаваме промяната ще разчитат на подкрепата на БСП, ИТН и ДБ.

 

От 10:00 до 13:00 часа едната група от експерти ще дебатира по темите "Труд" и "Социални грижи", а другата – "Туризъм".

 

 

 

От 15 часа започват разговорите за "Национална сигурност" и "Спорт". Предвидено е те за продължат до 18:00 часа.

 

Срещите са на експертно ниво и се случват на живо в интернет и социалните мрежи.

 

При вчерашните преговори партиите се обединиха около идеята за пълна ревизия на МВР. Четирите партии разговаряха и за регионалното развитие, екологията и културата.

 

Преговорите навлизат във финалната си фаза. Утре е последният ден определен за разговори, за когато са планирани само две дискусии.

 

След това всички идеи за програма на бъдещия редовен кабинет ще бъдат обсъдени на най-високо политическо ниво, за да се даде отново съгласие за консенсусните предложения, да се изчистят спорните моменти и да се набележат законодателните инициативи.

 

На финала коалиционното споразумение трябва да бъде подписано от лидерите на преговарящите формации. Очаква се това да стане в началото на следващата седмица. Дали ще се разберат изобщо преговарящите и ще имаме ли най-накрая редовно правителство - въпросите засега остават отворени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3002 |25.11.2021 Трети ден на преговорите за правителство по темите ”Вътрешна сигурност”, ”Екология” и ”Култура” . 1| 3152 |24.11.2021 Преговорите на тема “Дигитализация”: Кои са допирните точки между “партиите на промяната” . 7| 5928 |24.11.2021 На живо: Министър Денков и Ицо Хазарта на коалиционните преговори за образование . 21| 31466 |24.11.2021 На преговорите за нов кабинет с Петков и Василев няма вече ”Премиерът разпореди”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads